12 Μαΐου 2024

«Αστακός» η Αθήνα για την επίσκεψη του Έντι Ράμα – Πάνω από 1.000 αστυνομικοί στο πόδι

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για το ταξίδι – αστραπή του προέδρου της Αλβανίας, Έντι Ράμα, με την Αθήνα να μετατρέπεται σε «φρούριο» ενόψει της ομιλίας του στο Κλειστό Γαλατσίου, στις 10:30 το πρωί της Κυριακής.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας 150 ατόμων στους οποίους περιλαμβάνονται υψηλόβαθμοι υπουργοί, βουλευτές και δημοσιογράφοι, επισκέπτεται αυθημερόν την Ελλάδα, στο πλαίσιο μιας άτυπης – όπως έχει χαρακτηριστεί – συνάντησης.

Παρ’ ότι άτυπη, ωστόσο τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί αναλογούν σε επίσημη επίσκεψη. Σε κάθε περίπτωση διαμηνύεται ότι δεν θα υπάρξει καμία συνάντηση μεταξύ του Αλβανού πρωθυπουργού και εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας – Πάνω από 1.000 αστυνομικοί στο πόδι

Ο Έντι Ράμα αναμένεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στις 10:30 π.μ.. Από εκεί, συνοδεία 150 αστυνομικών θα μεταβεί μέσω της Αττικής Οδού στο Κλειστό του Γαλατσίου. Αμέσως μετά την ομιλία θα έχει συναντήσεις σε ξεχωριστό χώρο στο στάδιο με εκπροσώπους μεταναστών, επιχειρηματίες, καθώς και με μέλη του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας. Στις 16:00 έχει προγραμματιστεί το γεύμα, ενώ στις 18:00 αναμένεται να αναχωρήσει για το αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα διατεθούν περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί, από διάφορες υπηρεσίες και συγκεκριμένα σε εγρήγορση θα βρίσκονται άνδρες της ΔΙ.ΑΣ., της Ασφάλειας, της Τροχαίας, των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ και της Αντιτρομοκρατικής.

Τον Έντι Ράμα βέβαια θα συνοδεύουν και οι άνδρες της προσωπικής φρουράς του, ενώ μέτρα από την Τροχαία και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ κατά τη διαδρομή του Αλβανού Πρωθυπουργού από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μέχρι το Κλειστό Γυμναστήριο του Γαλατσίου.enikos.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: