15 Μαΐου 2024

Δεν τα… παρατά η «Μεγάλη Παραίτηση» – Οι μισοί εργαζόμενοι σκέφτονται να παραιτηθούν το 2024


 Σχεδόν οι μισοί (46%) των επαγγελματιών δηλώνουν ότι σκέφτονται να παραιτηθούν το επόμενο έτος — υψηλότερο από το 40% που είπε το ίδιο πριν από τη μεγάλη παραίτηση του 2021.

 Το 2022, στο αποκορύφωμα της «μεγάλης παραίτησης», ένα ρεκόρ 4,5 εκατομμυρίων εργαζομένων παραιτούνταν από τις δουλειές τους κάθε μήνα.

Ενώ ορισμένοι οικονομολόγοι θεωρούσαν πως έχουμε αφήσει πίσω μας αυτή την τάση, νέα έρευνα από τη Microsoft και το LinkedIn προβλέπει ότι ακόμη περισσότεροι άνθρωποι σχεδιάζουν να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους το 2024.

Σχεδόν οι μισοί (46%) των επαγγελματιών δηλώνουν ότι σκέφτονται να παραιτηθούν το επόμενο έτος — υψηλότερο από το 40% που είπε το ίδιο πριν από τη μεγάλη παραίτηση του 2021.

Στις ΗΠΑ, το LinkedIn έχει σημειώσει αύξηση 14% στις αιτήσεις εργασίας από το περασμένο φθινόπωρο, με το 85% των εργαζομένων να λέει ότι σχεδιάζει να αναζητήσει νέα δουλειά το 2024, σύμφωνα με το CNBC.

Παρά τις περικοπές θέσεων εργασίας υψηλού προφίλ σε μερικές μεγάλες εταιρείες, τα ποσοστά απολύσεων, όπως και η ανεργία, είναι χαμηλότερα από ό,τι πριν από την πανδημία του κορονοϊού.

Η αύξηση των θέσεων εργασίας ήταν ισχυρή και σταθερή από τις αρχές του 2024.

Οι Αμερικανοί είναι πιο σίγουροι για τις προοπτικές σταδιοδρομίας τους – αλλά η δυσαρέσκεια με τον συνεχιζόμενο υψηλό πληθωρισμό θα μπορούσαν εξίσου να τους οδηγήσουν στην αναζήτηση νέων ευκαιριών.

Ο πληθωρισμός ωθεί εργαζόμενους σε νέες θέσεις εργασίας

Δεν είναι μόνο οι καλύτερες συνθήκες της αγοράς εργασίας που οδηγούν περισσότερους εργαζομένους στις ΗΠΑ να σκεφτούν μια αλλαγή σταδιοδρομίας το 2024.

Ο πληθωρισμός εξακολουθεί να συμπιέζει τους προϋπολογισμούς των Αμερικανών. Σχεδόν οι μισοί (45%) των εργαζομένων που σχεδιάζουν να αλλάξουν δουλειά φέτος λένε ότι χρειάζονται υψηλότερο εισόδημα, σύμφωνα με την Έκθεση Work Watch του Monster 2024.

Όσοι αλλάζουν εργασία τείνουν να αυξάνουν τους μισθούς τους πιο γρήγορα από αυτούς που μένουν στη θέση τους, σύμφωνα με στοιχεία από την Federal Reserve Bank of Atlanta..in.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: