17 Μαΐου 2024

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Δήμο Δίου-Ολύμπου


Τον Δήμο Δίου-Ολύμπου επισκέφτηκε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024.
Τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκε στο Δημαρχείο Λιτοχώρου ο Δήμαρχος, Βαγγέλης Γερολιόλιος. Στη συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου συμμετείχαν o περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας,  η υφυπουργός Ανάπτυξης, Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, οι βουλευτές Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος και Σπύρος Κουλκουδίνας και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Πιερίας, Χαράλαμπος Μπρουσκέλης.


Μεταξύ των ζητημάτων που συζητήθηκαν ήταν θέματα πολιτικής προστασίας, αξιοποίηση των υδάτων του Ολύμπου για παραγωγή ενέργειας και ζητήματα που αφορούν στην άρδευση των χιλιάδων καλλιεργήσιμων στρεμμάτων στα όρια του Δήμου. Συζητήθηκαν επίσης η διαχείριση της επισκεψιμότητας του Ολύμπου, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και η προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Παράλληλα ο Δήμαρχος, μεταξύ των θεμάτων που αφορούν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών, υπογράμμισε την ανάγκη αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης του Πλαταμώνα και της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων της μονάδας βιολογικού καθαρισμού της νότιας Πιερίας.


Εκφράζοντας το ενδιαφέρον του για τον Όλυμπο ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρέλαβε από τον Δήμαρχο, Βαγγέλη Γερολιόλιο, τα υπομνήματα που αφορούν σε σειρά θεμάτων του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

Ο Πρωθυπουργός περπάτησε στην οδό Αγίου Νικολάου και στην πλατεία του Λιτοχώρου και συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες, οι οποίοι τον καλωσόρισαν σε ζεστό κλίμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: