5 Μαΐου 2024

Πάσχα: Τραυματισμοί και ακρωτηριασμοί από κροτίδες την Ανάσταση – Στο νοσοκομείο από «αδέσποτη» σφαίρα ένας άνδρας στο Μενίδι


 Για μία ακόμη φορά, το έθιμο της ρίψης κροτίδων, βεγγαλικών και αυτοσχέδιων ειδών πυροτεχνίας το βράδυ της Ανάστασης, προκάλεσε σοβαρούς τραυματισμούς στέλνοντας ανθρώπους στο νοσοκομείο, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Χανιά

Σοβαρός ήταν ο τραυματισμός ενός 14χρονου από κροτίδα που έσκασε στο χέρι του το βράδυ της Ανάστασης έξω από εκκλησία του Αγίου Νικολάου στον Γαλατά Χανίων, καθώς ακρωτηριάστηκαν τα τρία του δάχτυλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραυματισμός του ανηλίκου συνέβη όταν προσπάθησε να πετάξει μία κροτίδα αλλά αυτή έσκασε πάνω στο χέρι του με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση στην εκκλησία.

Ο ανήλικος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Χανίων, όπου οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν τρία δάχτυλα από το δεξί του χέρι, λόγω των σοβαρών τραυμάτων που υπέστη.

Ο άτυχος 14χρονος παραμένει νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο Χανίων, ενώ για το περιστατικό σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της μητέρας του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Καλύβια

Στην Αθήνα, καταγράφηκαν πέντε περιστατικά τραυματισμών, με το πιο σοβαρό να είναι στα Καλύβια και το οποίο κατέληξε στον ακρωτηριασμό δακτύλων από βεγγαλικά ενός άνδρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: