20 Ιουνίου 2024

Χρυσοχοΐδης για ενδοοικογενειακή βία: Κάθε βράδυ εγκαθίστανται 20 panic button - Πάνω από 5.000 συλλήψεις το 2024

 Χρυσοχοΐδης για ενδοοικογενειακή βία: Κάθε βράδυ εγκαθίστανται 20 panic button - Πάνω από 5.000 συλλήψεις το 2024


  Για περισσότερες από 5.300 περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, και τουλάχιστον 5.000 συλλήψεις, το πρώτο πεντάμηνο έκανε λόγο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με αφορμή την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα.

"Απόψε είχαμε 73 συλλήψεις σε 90 περιστατικά για ενδοοικογενειακή βία. Βαριές περιπτώσεις... Έχουμε προσφυγή σε ιατροδικαστές, σε δομές. 5.300 υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, 5.000 με 5.500 περίπου συλλήψεις το πρώτο πεντάμηνο" ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΙ "Σήμερα"

 Πρόκειται, διευκρίνισε, για ένα ζήτημα που κάθε μέρα όλο και διογκώνεται, διότι ανοίγουν στόματα, όχι επειδή έχουμε τώρα έξαρση ενδοοικογενειακής βίας.

"Πρέπει να πάρουν ένα μήνυμα όλοι οι κακοποιητές: ότι το μέλλον τους δεν είναι καλό. Ότι ανοίγουν στόματα, και ότι η τιμωρία για όλους τους θα είναι αυστηρή" διεμήνυσε.

"Έχουμε εγκαταστήσει χιλιάδες panic button, κάθε βράδυ εγκαθίστανται περίπου 20, και κάθε βράδυ έχουμε μεταφορά στις δομές της ΕΛΑΣ, αυτών (κακοποιημένων γυναικών) και των παιδιών τους. Στις περισσότερες φορές οι δράστες αφήνονται ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους".

Νομίζω, παρατήρησε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ότι, επειδή η χωρητικότητα των φυλακών δεν είναι τόσο μεγάλη, για να καταλήγουν σε προφυλακίσεις τόσες χιλιάδες συλλήψεις, πρέπει να βρούμε γρήγορα εναλλακτικές μορφές ποινών, και ο υπουργός Δικαιοσύνης το επεξεργάζεται.

Ανέφερε ακόμα ότι από 18 γραφεία ενδοοικογενειακής βίας παλαιότερα σήμερα υπάρχουν 63. "Θέλουμε βελτιώσεις σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του δράστη, και επιτέλους να εφαρμοστούν στη χώρα οι εναλλακτικές ποινές για να είναι σαφές ότι την επόμενη μέρα ο κακοποιητής κάπου θα παρέχει υπηρεσίες".

Όσον αφορά τη μεγάλη φωτιά στη λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου την Τετάρτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε λόγο για τεράστια κινητοποίηση. "Έγινε εκκένωση οικισμών στο Κίτσι,κανείς δεν έπαθε τίποτα. Όλα έγιναν με τάξη και απολυτή προσοχή". Οι ποινές για εμπρησμό είναι πολύ αυστηρές υπενθύμισε. Σε λίγες μέρες θα ανακοινωθεί επίδομα πρώτης ανταπόκρισης, είναι μια επιβράβευση μια ενίσχυση των αστυνομικών ανέφερε.w.thetoc.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: