28 Ιουνίου 2024

Πανελλήνιες 2024: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις - Ποιες σχολές θα πέσουν, ποιες θα μείνουν σχεδόν στα ίδια επίπεδα


 Πτωτικές φαίνεται να είναι οι τάσεις στις βάσεις σε αρκετές σχολές μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών και την πανωλεθρία που υπέστησαν οι υποψήφοι των Πανελληνίων Εξετάσεων σε Ιστορία, Μαθηματικά και Φυσική όπου σχεδόν το 60% έγραψε κάτω από τη βάση.

1o επιστημονικό πεδίο - Πέφτουν οι βάσεις σε Νομική και Ψυχολογία

  Σύμφωνα με το alfavita, περισσότεροι υποψήφιοι από πέρυσι έγραψαν κάτω από τη βάση στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο και αντίστοιχα λιγότεροι έγραψαν άριστα (18-20). Συγκεκριμένα οι φετινοί υποψήφιοι έγραψαν άριστα στα Αρχαία σε ποσοστό 2,18% ενώ πέρυσι το αντίστοιχο ποσοστό ήταν υπερδιπλάσιο (4,87%). Επίσης στην Ιστορία φέτος έγραψε άριστα το 10,85% ενώ πέρυσι το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 13, 02%.

Το γεγονός ότι τα δυο αυτά μαθήματα είναι αυξημένης βαρύτητας έχει ιδιαίτερη σημασία στη διαμόρφωση των βάσεων εισαγωγής των υψηλόβαθμων τμημάτων του Πεδίου. 

 Στα Λατινικά και στη Γλώσσα οι φετινοί υποψήφιοι τα πήγαν λίγο καλύτερα από πέρυσι στα ποσοστά της βαθμολογικής κλίμακας 18-20 "άριστα"

Τα παραπάνω βαθμολογικά στοιχεία φανερώνουν ξεκάθαρα πτώση των υψηλόβαθμων σχολών του Πεδίου. Είναι σίγουρο ότι τόσο οι Νομικές Σχολές όσο και οι Σχολές Ψυχολογίας θα έχουν χαμηλότερες βάσεις από τις περσινές. Η πτώση δεν θα είναι συνταρακτική αλλά θα είναι ορατή.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια: