1 Ιουνίου 2024

Κρήτη: Στη φυλακή ο 39χρονος για την προ 17ετίας δολοφονία του K. Κουνάλη- Θρίλερ με το αποτύπωμα- "Έφτιαξα την πόρτα"


Ύστερα από μια μαραθώνια διαδικασία και μακρά διάσκεψη Εισαγγελέως και Ανακρίτριας, προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 39χρονος άνδρας που κατηγορείται για τη δολοφονία του Κώστα Κουνάλη κοντά στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, στην περιοχή της Μονή Αγκαράθου, το Νοέμβριο του 2007. Εξεδόθη μάλιστα διάταξη της Ανακρίτριας για να ληφθεί δείγμα dna, που θα σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ στην Αθήνα προκειμένου να γίνει διαδικασία σύγκρισης με το γενετικό υλικό που είχε βρεθεί στα νύχια του θύματος.

Όπως σημειώνει το Cretalive, από το πρωί της Παρασκευής (31/5) ως και αργά το μεσημέρι, συγγενείς του Κώστα Κουνάλη και φίλοι της οικογένειας παρέμεναν στο Δικαστικό Μέγαρο, στην εκκένωση του οποίου προχώρησαν οι Αστυνομικές Αρχές τελικά στις 15.00 λόγω λήξης του ωραρίου. Τα μέτρα των αστυνομικών δυνάμεων πάντως ήταν δρακόντεια.

Επιμένει στους ισχυρισμούς του ο 39χρονος

Από την πλευρά του ο 39χρονος άνδρας φέρεται να επέμεινε πιστός και στον αρχικό του ισχυρισμό, ότι δηλαδή δεν έχει πάει καν στην εν λόγω αγροικία, ενώ επανέλαβε ότι ήταν εκείνος που είχε φτιάξει ή επισκευάσει την πόρτα (δεν μπορούσε να ανακαλέσει αν ήταν κατασκευή ή επισκευή), την οποία κατόπιν τοποθέτησε ο πατέρας του. Ο 39χρονος σημείωσε επίσης πως δεν γνώριζε καν το θύμα.

Πριν την απολογία του φερόμενου δράστη κλήθηκε στην αρμόδια Ανακρίτρια και έδωσε κατάθεση ο επικεφαλής του κλιμακίου της Σήμανσης της Ασφάλειας Ηρακλείου που είχε χειριστεί την υπόθεση το 2007, ο οποίος έδωσε κάποιες διευκρινίσεις σε σχέση με το που βρέθηκε το συγκεκριμένο αποτύπωμα που οδήγησε στον 39χρονο αλλά και για το χώρο του εγκλήματος.

Μετά την απολογία του 39χρονου κατέθεσε ο πατέρας του, ο οποίος φέρεται να είπε ότι ο ίδιος είχε τοποθετήσει την πόρτα, ενώ είχε κάνει κι άλλες δουλειές για την οικογένεια Κουνάλη και σε άλλες οικίες. Μάλιστα φέρεται να ανέφερε μια γυναίκα, μέλος της οικογένειας, ως το πρόσωπο που τον είχε φέρει σε επαφή για τη συγκεκριμένη εργασία στην αγροικία του θύματος, ενώ σημείωσε πως την τοποθέτηση της πόρτας την έκανε με τη συνδρομή ανιψιού του θύματος.

"Το dna θα είναι αρνητικό και θα αποφυλακιστεί"

Ο δικηγόρος υπεράσπισης Γιάννης Βασιλάκης ανέφερε αρχικά "δεν μας εκπλήσσει η απόφαση της προσωρινής κράτησης του εντολέα μου", υπογραμμίζοντας ότι πλέον με τη διάταξη της ανακρίτριας θα ληφθεί δείγμα γενετικού υλικού από τον 39χρονο για να σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια. "Είμαστε βέβαιοι ότι το αποτέλεσμα θα είναι αρνητικό οπότε και ο εντολέας μου θα αποφυλακιστεί. Ο 39χρονος επιμένει ότι δεν έχει καμία σχέση με το αποδιδόμενο έγκλημα και ούτε καν είχε πάει ποτέ στην αγροικία του θύματος".

Το χρονικό της δολοφονίας

Δεκαεπτά χρόνια μετά τη δολοφονία του άτυχου κτηνοτρόφου, τον Νοέμβριο του 2007 στην περιοχή της Μονής Αγκαράθου, οι αστυνομικές Αρχές κατάφεραν πριν από μερικά 24ωρα να φτάσουν στην εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος, προχωρώντας στη σύλληψη του 39χρονου Ηρακλειώτη που φέρεται να "προδόθηκε” από δαχτυλικό αποτύπωμα που είχε αφήσει στον τόπο του εγκλήματος.

Το "ορφανό” μέχρι τώρα δαχτυλικό αποτύπωμα ταυτοποιήθηκε όταν ο 39χρονος τον περασμένο Ιανουάριο συνελήφθη από τις Αρχές μετά από καταγγελία της συντρόφου του για ενδοοικογενειακή βία. Οι αστυνομικοί τότε του πήραν τα δαχτυλικά αποτυπώματα και αμέσως "χτύπησε το σύστημα” για την υπόθεση της δολοφονίας Κουνάλη..thetoc.gr

Η οικογένεια του άγρια δολοφονημένου κτηνοτρόφου Κώστα Κουνάλη διά των συνηγόρων της Αλεξάνδρας Σπανάκη και Ελευθερίου Κάρτσωνα δηλώνουν ήδη παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας, ζητώντας να ριχτεί φως στη μυστηριώδη υπόθεση η οποία 17χρονια μετά εξακολουθεί να αποτελεί θρίλερ για γερά νεύρα, με τον 39χρονο κατηγορούμενο να αρνείται ότι έχει βρεθεί ποτέ στον χώρο του εγκλήματος.

"Τον χτυπούσε με καρεκλοπόδαρο"

Το μοιραίο βράδυ, σύμφωνα με το NeaKriti, ο Κώστας Κουνάλης είχε πάει, όπως το συνήθιζε, σε καφενείο του Σγουροκεφαλίου και λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ επέστρεψε στο κατάλυμά του. Συγκεκριμένα τον μετέφερε με το αυτοκίνητό του ένας φίλος του από το χωριό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν δει τότε το φως της δημοσιότητας, ο άτυχος κτηνοτρόφος είχε καθίσει στο κρεβάτι του και έβλεπε τηλεόραση όταν ξαφνικά κάποιος έκλεισε τον διακόπτη του ηλεκτρικού ρεύματος που ήταν εγκατεστημένος στο εξωτερικό του σπιτιού. Ο δράστης της δολοφονίας επέδειξε απίστευτη μανία σε βάρος του. Τον άρπαξε με μανία από τα μαλλιά και μάλιστα έβγαλε μία τούφα. Άρχισε να χτυπάει με δύναμη το πρόσωπό του στο πάτωμα. Τη χαριστική βολή την έδωσε όταν τον χτύπησε απανωτές φορές στο κεφάλι με ένα δρύινο καρεκλοπόδαρο. Ήταν τόση η μανία του, που το ξύλο έσπασε. Το μεγαλύτερο κομμάτι ο δολοφόνος το πήρε μαζί του, εκτός από ένα μικρότερο τμήμα, που διέφυγε της προσοχής του, καθώς το είχε καλύψει το πτώμα του δολοφονημένου.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: