10 Ιουνίου 2024

Καιρός – Έρχεται εβδομάδα… καύσωνα: Πάνω από 40 βαθμούς η θερμοκρασία – Οι περιοχές που θα χτυπήσει «κόκκινο» ο υδράργυρος

Γενικά αίθριος και πολύ ζεστός θα είναι ο καιρός αύριο Δευτέρα (10/06), με ανέμους έως 5 μποφόρ και τις μετεωρολογικές συνθήκες να ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Από 24-37 και πιθανόν τοπικά 38 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αττική, από 22-35 στη Θεσσαλονίκη.

Ολόκληρη την ερχόμενη εβδομάδα, οι υψηλές θερμοκρασίες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού ανά την Ελλάδα.

Είναι ενδεικτικό ότι, την ερχόμενη Τετάρτη, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 41 και τοπικά τους 42, σε έναν από τους πρώτους καύσωνες του φετινού καλοκαιριού.

«Παν-Ιταλικός καύσωνας με σκόνη έρχεται και στη χώρα μας»

Για «εμμονή στις υψηλές θερμοκρασίες» που παρουσιάζει ο φετινός Ιούνιος, έκανε λόγο σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, καθώς ήδη έχουν καταγραφεί θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς και έπεται και συνέχεια.

«Την έντονη ζέστη (Κυριακή -Δευτέρα) θα διαδεχτεί τριήμερος καύσωνας , (Τρίτη -Τετάρτη -Πέμπτη ) και στη συνέχεια θα ακολουθήσει έντονη ζέστη (Παρασκευή -Σάββατο -Κυριακή).

Τις ημέρες του καύσωνα η θερμοκρασία δεν φαίνεται προς το παρών να ξεπερνά τους 42 βαθμούς στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές όπως η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η Φθιώτιδα, η Βοιωτία, η Εύβοια, η Αττική ,η Αργολίδα ,η Λακωνία,η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα.

Υ.Γ :Δεν μπορώ να παραβλέψω και να μην προβληματιστώ από πλευράς κλίματος ,για τη μεγάλη διάρκεια πολύ υψηλών θερμοκρασιών σε σχέση με τα κανονικά επίπεδα που παρουσιάζει ο φετινός Ιούνιος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: