9 Ιουνίου 2024

Σύμη: Βρέθηκε νεκρός ο παρουσιαστής του BBC - Πώς τον εντόπισε ο δήμαρχος με το συνεργείο της ΕΡΤ

 Νεκρός βρέθηκε το πρωί της Κυριακής, στη Σύμη ο παρουσιαστής του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, που αγνοούνταν από την προηγούμενη Τετάρτη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το άψυχο σώμα του εντοπίστηκε κοντά σε σπηλιά και δίπλα από φράκτη στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας.

Ο δήμαρχος του νησιού που μίλησε στον ΣΚΑΙ σημείωσε ότι είχαν βγει με σκάφος στη θάλασσα ο ίδιος και δημοσιογράφοι, όταν η κάμερα της ΕΡΤ "έπιασε" ένα αντικείμενο. Δυστυχώς επρόκειτο για τον Μάικλ Μόσλεϊ.

 Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια της πλεύσης με το σκάφος έγινε αντιληπτό κάτι που έμοιαζε με αντικείμενο. Η κάμερα της ΕΡΤ έκανε ζουμ και τραβήχτηκε καρέ αλλά δεν ήταν αντιληπτό περί τίνος επρόκειτο.

Λίγο αργότερα προσέγγισαν το σημείο και αντίκρισαν τη σορό.

Τη σορό του παρουσιαστή μεταφέρει στη Ρόδο σκάφος του λιμενικού και θα πραγματοποιήσει την εξέταση ο ιατροδικαστής.

Ο Μάικλ Μόσλεϊ είχε εξαφανιστεί ανάμεσα σε τρεις κορυφές λόφων, από το Πέδι προς το Γυαλό Σύμης. Σε βιντεοληπτικό υλικό που αναζήτησαν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Ρόδου στην είσοδο της Σύμης δεν βρήκαν καμία αποτύπωση κίνησης ή παρουσίας του 67χρονου δημοσιογράφου.

Η τελευταία καταγεγραμμένη κίνησή του είναι από κάμερα ασφαλείας να περπατά με την ομπρέλα του, δίπλα στη μαρίνα στο Πέδι με κατεύθυνση προς Αγία Μαρίνα και τον Λόφο Νουλιά. Ο δήμαρχος, αντιδήμαρχος και κάτοικοι της Σύμης κάνουν λόγο για κακοτράχαλα, δύσβατα βραχώδη σημεία, χωρίς μονοπάτι, και σε κάποια μέρη του αδιάβατα χωρίς πρόσβαση.

Η συγκεκριμένη διαδρομή, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, έχει πολλά, "τυφλά" και επικίνδυνα σημεία. Το δύσβατο αυτό κομμάτι φαίνεται να είχε σημαδέψει στον χάρτη του ο 67χρονος δημοσιογράφος, με ενδεχόμενη πρόθεση να το διαβεί προκειμένου να κάνει μπάνιο στην Αγία Μαρίνα και στη συνέχεια να κατευθυνόταν προς τον Γυαλό.

Σύμη: Βρέθηκε νεκρός ο παρουσιαστής του BBC - Πώς τον εντόπισε ο δήμαρχος με το συνεργείο της ΕΡΤ [εικόνες]
Σύμη: Βρέθηκε νεκρός ο παρουσιαστής του BBC - Πώς τον εντόπισε ο δήμαρχος με το συνεργείο της ΕΡΤ [εικόνες] - εικόνα 2

Σύμφωνα με το βρετανικό μέσο Indepedent, οι πυροσβέστες ερευνούσαν το τελευταίο διάστημα ένα σύστημα σπηλαίων που οι κάτοικοι χαρακτηρίζουν ως "η άβυσσος".

Όπως εξηγούν, το δίκτυο των σπηλαίων, το οποίο βρίσκεται σε μια γραφική παραλία, αποτελείται από δεκάδες τούνελ που μπορούν γρήγορα να γεμίσουν με θαλασσινό νερό.

Ο Δρ Μόσλεϊ εθεάθη για τελευταία φορά να φεύγει από την παραλία του Αγίου Νικολάου στις 13:30 την Τετάρτη, όταν πιστεύεται ότι κατευθυνόταν στο παραλιακό μονοπάτι πίσω στο κοντινό Πέδι.

"Είναι σαν ένα βαθύ σύστημα τούνελ, αλλά είναι γεμάτο νερό και μπορεί να εξαπλωθεί για χιλιόμετρα. Υπάρχει λόγος που το αποκαλούν έτσι. Υπάρχει κάτι πολύ περίεργο που συμβαίνει εκεί", είπε ένας σερβιτόρος στην Daily Telegraph και συνέχισε:

"Αν υπάρχει μια τρύπα και πέσεις, χάνεις την αίσθηση της ισορροπίας σου και πνίγεσαι εκεί."

Ο Μάικλ Μόσλεϊ ήταν διάσημος στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εκτός από τις εκπομπές και τα ντοκιμαντέρ ήταν αυτός που εφηύρε τη διαλειμματική νηστεία 5:2 αρκετά διαδεδομένη στη Βρετανία. Ήταν τακτικός συνεργάτης στην "ναυαρχίδα" της πρωινής ζώνης του ITV "This Morning” αλλά και σε άλλες εκπομπές του BBC.

Δεν υπάρχουν σχόλια: