17 Ιουνίου 2024

Άρειος Πάγος: Παρέμβαση και πειθαρχική έρευνα για την απόφαση να μην προφυλακισθεί ο Απόστολος Λύτρας


Ο Άρειος Πάγος έδωσε εντολή για κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα για δικαστή και εισαγγελέα όσον αφορά τυχόν ευθύνες τους στην υπόθεση του Απόστολου Λύτρα.

Πιο συγκεκριμένα, κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για τις ενδεχόμενες ευθύνες δικαστικού και εισαγγελικού λειτουργού αναφορικά με τις ενέργειές τους στο στάδιο της προδικασίας σε ό,τι αφορά την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με κατηγορούμενο δικηγόρο ζητεί η πρόεδρος και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Ιωάννα Κλάπα και Γεωργία Αδειλίνη θα ερευνήσουν εάν ανακρίτρια και εισαγγελέας έχουν πειθαρχικές ευθύνες για την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος παρά τον κακουργηματικό χαρακτήρα της πράξης.

Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός ποινικολόγος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της μη προσέγγισης της συζύγου του, την υποχρέωση να εγκαταλείψει το κοινό σπίτι τους και την υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης.

Βγαίνοντας από τον εισαγγελέα ο κ. Λύτρας έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους και μεταξύ άλλων είπε: "Ομολόγησα την πράξη μου ζητάω συγγνώμη γι αυτό που συνέβη και από τη σύζυγό μου που υπεραγαπάω και από τις τρεις κόρες μου".

Και συνέχισε:

"Βρέθηκα σε μια κατάσταση που δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Δεν έχω υπαρξει ποτέ στη ζωή μου βίαιος. Θα κοιτάξω να δω με ποιον τρόπο μπορώ να θεραπευτώ, να ζητήσω βοήθεια, γιατί έχω χτίσει μια καριέρα και μια οικογένεια, που έχει γίνει με πολύ κόπο. Θα αναζητήσω τις ψυχολογικές αιτίες γιατί συνέβη αυτό δεν μπορώ να το συγχωρέσω στον εαυτό μου", είπε επίσης και συνέχισε:

"Να μην βρεθεί κανείς άνθρωπος σε τέτοια κατάσταση. Βλέπετε πόσο αιχμηρός είμαι και με τον ίδιο μου τον εαυτό. Ζητάω συγγνώμη από όλο τον κόσμο και πρωτίστως από τη Σοφία και τις κόρες μου".

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ο Απόστολος Λύτρας ισχυριζόταν πως η σύζυγός του έπεσε από τις σκάλες, ωστόσο κατά τη διάρκεια της απολογίας του ομολόγησε τον άγριο ξυλοδαρμό της.

Πριν την έναρξη της απολογίας του κ. Λύτρα, κατέθεσαν – σύμφωνα τις πληροφορίες ως μάρτυρες υπέρασπισής του -η πρώην σύζυγός του, η κόρη του και γνωστός δικηγόρος, ο οποίος είναι κουμπάρος του..thetoc.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: