27 Ιουνίου 2024

Μολότοφ στο σπίτι της προέδρου Αρείου Πάγου: Σε πυρήνες αντιεξουσιαστών ψάχνουν οι Αρχές

Μολότοφ στο σπίτι της προέδρου Αρείου Πάγου: Σε πυρήνες αντιεξουσιαστών ψάχνουν οι Αρχές - Βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης έχει η ΕΛΑΣ 

Αναβρασμό έχει προκαλέσει στην Αντιτρομοκρατική υπηρεσία η επίθεση έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου, Ιωάννας Κλάπα-Χριστοδουλέα, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (26/6), που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός φρουρός.

Σύμφωνα με το OPEN, είναι μια τρομοκρατική επίθεση που έχει προκαλέσει προβληματισμό και ανησυχία καθώς είναι η πρώτη φορά μετά από ένα μεγάλο διάστημα που σημειώνεται ένα τέτοιο τρομοκρατικό χτύπημα.

Ψάχνουν σε πυρήνες του αντιεξουσιαστικού χώρου

Η δημοσιογράφος Μίνα Καραμήτρου ανέφερε ότι η ΕΛΑΣ και η αντιτρομοκρατική ψάχνουν σε πυρήνες του αντιεξουστιαστικού χώρου που φαίνεται να έχουν εμφανιστεί ξανά. Μάλλον, μιλάμε για έναν πυρήνα που προσπαθεί τώρα να συγκροτηθεί αν κρίνει κανείς ότι αστυνομικός μιλά για νεαρά άτομα, τα τοποθετεί γύρω στα 17 με 20 χρονών.

Η ομάδα ήταν τουλάχιστον 10 ατόμων και σίγουρα θα υπήρχαν και κάποια άτομα που θα είχαν τον ρόλο των υποστηρικτών ακριβώς για να τους ειδοποιήσουν όταν θα έφταναν τα πρώτα περιπολικά και οι πρώτοι μοτοσυκλετιστές της αστυνομίας.

Ένα ακόμη πράγμα που προβληματίζει την ΕΛΑΣ είναι ο χρόνος της επίθεσης. Όπως υπογραμμίζει "δεν ήταν άγρια μεσάνυχτα ή ξημερώματα, ήταν μια ώρα που θα έπρεπε να σφύζει από περιπολίες η περιοχή, παρόλα αυτά όμως κατάφεραν - και αυτό είναι ένα μήνυμα - να το κάνουν το χτύπημα".

Όσο για τον στόχο, οι αναλυτές της αντιτρομοκρατικής, θεωρούν ότι δεν είναι τυχαίος και "δεν αποκλείεται να τον επέλεξαν και γιατί έχουν να κάνει με ένα δικαστικό και γιατί έχουν να κάνουν με έναν αστυνομικό στόχο, άρα διπλό στόχο". 

 Ο 42χρονος αστυνομικός υπέστη εγκαύματα δευτέρου βαθμού σε πρόσωπο και χέρια. Σώθηκε χάρη στην ψυχραιμία του. Βγήκε γρήγορα από το αυτοκίνητο και ειδοποίησε τους συναδέλφους του, την ώρα που οι φλόγες θέριευαν και απειλούσαν τα σπίτια της περιοχής

Η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία που έχει αναλάβει την έρευνα ψάχνει μέσα από βίντεο καμερών της περιοχής να εντοπίσει το δρομολόγιο των δραστών προκειμένου να φτάσει στα ίχνη τους.

Ο 42χρονος αστυνομικός υπέστη εγκαύματα δευτέρου βαθμού σε πρόσωπο και χέρια. Σώθηκε χάρη στην ψυχραιμία του. Βγήκε γρήγορα από το αυτοκίνητο και ειδοποίησε τους συναδέλφους του, την ώρα που οι φλόγες θέριευαν και απειλούσαν τα σπίτια της περιοχής.

thetoc.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: