12 Ιουνίου 2024

Παύλος Γερουλάνος κατά Νίκου Ανδρουλάκη: Όλοι «λιώσαμε παπούτσια» στις ευρωεκλογές

 

Για στοχοποίηση βουλευτών κάνει λόγο ο Παύλος Γερουλάνος σε ανάρτησή του στο facebook και βάλει ανοικτά κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο Παύλος Γερουλάνος «απαντά» σε όσους αφήνουν υπόνοιες πως η βασική ευθύνη για μονοψήφια ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στις περιοχές της Αττικής ανήκει στους εκλεγμένους βουλευτές του κόμματος.

 Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Παύλος Γερουλάνος «λιώσαμε παπούτσια στις ευρωεκλογές» και απαντά στα λεγόμενα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ που έκανε λόγο για μεγάλη ασυμμετρία μεταξύ Περιφέρειας και Αθήνας».

Η ανάρτηση Γερουλάνου έχει ως εξής; «Είχα αποφασίσει πως ό,τι έχω να πω για το εκλογικό αποτέλεσμα, να το πω στα θεσμικά όργανα.Αυτό θα κάνω. Επειδή όμως, από την Κυριακή το βράδυ, γίνεται λόγος ότι το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε τη «μεγάλη ασυμμετρία μεταξύ Περιφέρειας και Αθήνας», που σε μερικά παραπολιτικά φτάνει μέχρι και σε στοχοποίηση βουλευτών, το πήρα προσωπικά.

 Και το πήρα προσωπικά, γιατί λιώσαμε παπούτσια στις ευρωεκλογές, όλοι στην Α’ Αθήνας, η Νομαρχιακή, οι τοπικές οργανώσεις, όλοι.Και κοίταξα τους αριθμούς. Γιατί καλό είναι να μιλάμε με αριθμούς.


Ας δούμε, λοιπόν, τι έγινε σε αυτές τις ευρωεκλογές:

1.Από όλες τις Εκλογικές Περιφέρειες που έχει το ΠΑΣΟΚ βουλευτή, στην Α’ Αθηνών είχαμε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στο αποτέλεσμά μας, σε σχέση με τις εθνικές εκλογές πριν ένα χρόνο. 28% ποσοστιαία αύξηση, από τότε που με εμπιστευτήκατε για βουλευτή.

2.Η Α’ Αθηνών ήταν η μόνη Εκλογική Περιφέρεια που, ως ΠΑΣΟΚ, καταφέραμε να αυξήσουμε ακόμα και τον απόλυτο αριθμό ψήφων που πήραμε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές, πριν από ένα χρόνο.

3.Και στο Λεκανοπέδιο; Πέρα από την Α’ Αθηνών, σε όλες τις Εκλογικές Περιφέρειες του Λεκανοπεδίου που έχουμε βουλευτή, και στης Μιλένας, και στου Παύλου, και στου Μανώλη, και στης Νάντιας, το ΠΑΣΟΚ αύξησε περισσότερο τα ποσοστά του σε σχέση με τον πανελλαδικό μέσο όρο. Στο σύνολό του, το Λεκανοπέδιο συνέβαλε ουσιαστικά στη συνολική αύξηση τού ποσοστού του ΠΑΣΟΚ.

4.Πανηγυρίζουμε; Προφανώς και όχι. Είμαστε ακόμα πολύ χαμηλά, όμως η δουλειά έχει ξεκινήσει και φέρνει αποτέλεσμα. Γιατί δεν υπάρχει βουλευτής ή στέλεχος που να μην ίδρωσε τη φανέλα σε αυτές τις εκλογές.

Κανένας δεν έκανε απεργία, κανένας δεν έτρεξε περισσότερο από άλλον. Αν παρατηρήσατε, μιλάω πάντα σε πρώτο πληθυντικό, «πήραΜΕ», «καταφέραΜΕ», «αυξήσαΜΕ»..

newsit.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: