20 Ιουνίου 2024

Στη φυλακή ο Απόστολος Λύτρας – Μεταφέρεται στον Κορυδαλλό

 Στη φυλακή ο Απόστολος Λύτρας – Μεταφέρεται στον Κορυδαλλό

Από τα δικαστήρια της Ευελπίδων που μεταφέρθηκε νωρίτερα σήμερα (20/06) το πρωί, ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας παίρνει τον δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού, μετά την εκτέλεση του εντάλματος προσωρινής κράτησης που εκδόθηκε χθες σε αντικατάσταση των περιοριστικών όρων που του επιβλήθηκαν για την βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος της συζύγου του , δικηγόρου Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Παράλληλα, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε και ενώπιον του εισαγγελέα ποινικής δίωξης, για τη μήνυση που έχει καταθέσει η σύζυγός του και θύμα. Ο ποινικολόγος αφέθηκε τυπικά ελεύθερος για αυτό το σκέλος και η συγκεκριμένη δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών η οποία λόγω της ειδικής δωσιδικίας του κατηγορούμενου( δικηγόρος) είναι αρμόδια να ασκήσει ή μη ποινική δίωξη.

Ο 52χρονος δικηγόρος, ο οποίος εμφανίστηκε στην αστυνομία χθες (19/06) το απόγευμα μετά την έκδοση του εντάλματος, οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων από όπου μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την εκτέλεση του εντάλματος παίρνει τον δρόμο για τη φυλακή.

Οι περιοριστικοί όροι που παραβίασε

Η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση του ξυλοδαρμού έκρινε ότι ο ποινικολόγος παραβίασε τους δύο από τους τρεις όρους που του επέβαλε με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα μετά την απολογία του για να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος. Συγκεκριμένα, κρίθηκε ότι παραβίασε τον όρο της υποχρεωτικής μετοίκησης καθώς και της απαγόρευσης προσέγγισης και επαφής με την κ. Πολυζωγοπούλου. Η αιτία της αλλαγής στην ποινική μεταχείριση του Απόστολου Λύτρα έχει αφετηρία σε επικοινωνία του μέσω μηνυμάτων με τη σύζυγό του, αλλά και στο περιστατικό της μετάβασης στο σπίτι του ζευγαριού, και έντασης με λεκτική αντιπαράθεση που υπήρξε, προσώπων από το περιβάλλον του κατηγορούμενου, το οποίο κατήγγειλε με μηνύσεις αλλά και με την ενεργοποίηση του κουμπιού πανικού, η παθούσα δικηγόρος.

Στη δικαστική κρίση βάρυνε, ωστόσο, και το γεγονός ότι ο δικηγόρος παρέμεινε για πολλές ώρες «άφαντος» για τις διωκτικές Αρχές, που ενημέρωσαν την Εισαγγελία ότι τον αναζητούν ανεπιτυχώς στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μετά την καταγγελία και τις μηνύσεις της κ. Πολυζωγοπούλου για την «εισβολή» στο σπίτι, όπως περιγράφει η ίδια, της πρώην συζύγου του Απόστολου Λύτρα, της κόρης του και ενός δικηγόρου-συνεργάτη του δικηγορικού γραφείου του ζευγαριού.

Ο ποινικολόγος ισχυρίζεται πως δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό που πυροδότησε τις ποινικές εξελίξεις σε βάρος του, αποδίδοντας όσα περιγράφει η μηνύτρια σε πρωτοβουλία της μεγαλύτερης κόρης του. Παράλληλα, φέρεται να υπέβαλε μήνυση, στο αστυνομικό τμήμα, κατά της συζύγου του για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση.enikos.grΔεν υπάρχουν σχόλια: