11 Ιουνίου 2024

Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους ευρωβουλευτές της ΝΔ στο Μαξίμου – Ποιο χαρτοφυλάκιο αναλαμβάνει καθένας

 Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους ευρωβουλευτές της ΝΔ στο Μαξίμου – Ποιο χαρτοφυλάκιο αναλαμβάνει καθένας

Συνάντηση με τους νεοεκλεγέντες ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είχε το πρωί της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη συνάντηση στον απόηχο των ευρωεκλογών, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από μεγάλο ποσοστό αποχής, αλλά και στην έντονη φημολογία για επικείμενο ανασχηματισμό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού συνεχάρη τη νέα «γαλάζια» ευρωομάδα, παρουσίασε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στα ευρωπαϊκά ζητήματα ενόψει της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου. Παράλληλα, επί τάπητος τέθηκαν και ζητήματα οργάνωσης και λειτουργίας της ευρωομάδας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γιώργος Αυτιάς, η Ελίζα Βόζεμπεργκ, η Ελεονώρα Μελέτη, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης και ο Δημήτρης Τσιόδρας, ενώ μέσω τηλεδιάσκεψης έλαβαν μέρος ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο Φρέντι Μπελέρης.
Συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, η Υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και ο Βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 από πλευράς του υπουργείου Εξωτερικών καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να καταστεί εφικτή η ορκωμοσία του Φρέντι Μπελέρη στο διάστημα 16 με 19 Ιουλίου στο Στρασβούργο.

Τα χαρτοφυλάκια που αναλαμβάνουν οι νέοι ευρωβουλευτές

Όσον αφορά στον καταμερισμό των αρμοδιοτήτων μεταξύ των μελών της ευρωομάδας της ΝΔ, η Ελίζα Βόζεμπεργκ φέρεται να αναλαμβάνει τον συντονισμό των γαλάζιων ευρωβουλευτών. Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης διατηρεί το μέχρι πρότινος χαρτοφυλάκιό του. Τα θέματα του προϋπολογισμού και της οικονομίας αναλαμβάνει ο Γιώργος Αυτιάς και τα κοινωνικά θέματα η Ελεονώρα Μελέτη. Θέματα που αφορούν στο περιβάλλον ο Δημήτρης Τσιόδρας. Τέλος, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος αναλαμβάνει ρόλο διαύλου μεταξύ της κυβέρνησης και της ευρωομάδας..enikos.gr

    



Δεν υπάρχουν σχόλια: