26 Ιουνίου 2024

Εκατό παιδιά με γαστρεντερίτιδα σε κατασκήνωση στο Γραμματικό


«Συναγερμός» σε κατασκήνωση του Γραμματικού στην Αττική, καθώς σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, 100 περίπου παιδιά έκαναν εμετούς και παρουσίασαν υψηλό πυρετό, συμπτώματα που πιθανόν να οφείλονται σε ιογενή γαστρεντερίδα, όπως υποστηρίζουν υπεύθυνοι της κατασκήνωσης.

Ωστόσο κάποιοι γονείς εκφράζουν αμφιβολίες, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους δηλητηρίαση είτε από το φαγητό, είτε από το νερό, κάτι το οποίο επίσης διαψεύδει η διεύθυνση της κατασκήνωσης.

Σύμφωνα με μητέρα ενός παιδιού, το οποίο νοσηλεύεται από τη Δευτέρα  σε ιδιωτική κλινική των Αθηνών με υψηλό πυρετό, «το βράδυ της Κυριακής, τα παιδιά έφαγαν χοιρινό καλαμάκι και λουκάνικο και το πρωί της Δευτέρας ξύπνησαν με διάρροιες και στομαχικές διαταραχές».

Η ίδια, μιλώντας με τους υπεύθυνους στο ιατρείο της κατασκήνωσης, την ενημέρωσαν ότι πολλά παιδιά αντιμετωπίζουν γαστρεντερίτιδα. Όπως πρόσθεσε: «Αμφέβαλα διότι μεσολάβησαν λίγες μόνο ώρες μετά το βραδινό γεύμα. Επιπλέον αρκετά παιδιά παραπονέθηκαν για την γεύση του νερού. «Μύριζε σαν βόθρος» μου είπε το δικό μου παιδί, το οποίο ακόμα κι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, δυο 24ωρα μετά το συμβάν, ψήνεται στο πυρετό».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: