5 Ιουνίου 2024

CIES: Ρεάλ Μαδρίτης, η «βασίλισσα» με τους περισσότερους... ακολούθους στον κόσμο

Ρεάλ Μαδρίτης, η «βασίλισσα» με τους περισσότερους...ακολούθους (followers) στον κόσμο. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης με τους περισσότερους ακoλούθους σε τέσσερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, X, Instagram και TikTok. 

Αυτό αναφέρει η τελευταία μελέτη του CIES Football Observatory ( Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία  και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ), που παρουσιάζει τους 100 συλλόγους με τους περισσότερους ακολούθους στον κόσμο, όπου φυσικά δεν υπάρχει κανένας από την Ελλάδα.

H Ρεάλ Μαδρίτης  προηγείται με 410,9 εκατομμύρια ακολούθους, μπροστά από την Μπαρτσελόνα (360,7 εκατομμύρια) και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (216,3 εκατομμύρια).

Α. Βαζογιάννης

Δέκατη πέμπτη, η Αλ-Νασρ του Κριστιάνο Ρονάλντο είναι η μη ευρωπαϊκή ομάδα με τους περισσότερους ακολούθους (54,3 εκατομμύρια). Οι Σαουδάραβες είναι...ελάχιστα μπροστά από τη Φλαμένγκο της Βραζιλίας (επίσης 54,3 εκατομμύρια), αλλά και από την Αλ-Αχλί της Αιγύπτου (51,1 εκατομμύρια). 

Είκοσι πέντε χώρες εκπροσωπούνται στην πρώτη 100άδα, με μέγιστο 18 συλλόγους για την Ισπανία, ακολουθούμενη από την Αγγλία (17), τη Βραζιλία (12) και το Μεξικό (6).

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις κατά την περασμένη χρονιά μεταξύ των ομάδων στις 100 καλύτερες σημειώθηκαν για τη Ρεάλ Μαδρίτης (+48 εκατομμύρια ακόλουθοι), την Ίντερ Μαϊάμι (+31 εκατομμύρια), τη Μάντσεστερ Σίτι (+27 εκατομμύρια) και την Αλ-Νασρ (+22 εκατομμύρια) . Σε σχετικούς όρους, η μεγαλύτερη ανάπτυξη παρατηρήθηκε για την Ίντερ Μαϊάμι του Λιονέλ Μέσι (+1.348%)ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια: