7 Ιουλίου 2024

53ο Φεστιβάλ Ολύμπου Το διήμερο των αρχαιολογικών δρώμενων


Με δύο δρώμενα αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος συνεχίζεται το διήμερο 7 και 8 Ιουλίου 2024 το 53ο Φεστιβάλ Ολύμπου.  

Την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024, στις 8:00 το βράδυ στο πλαίσιο των αρχαιολογικών περιπάτων θα γνωρίσουμε τα δυο σημαντικά ταφικά μνημεία της Πιερικής πρωτεύουσας, του Τάφους Α΄ και Β΄ Κατερίνης. που βρίσκονται στο 2ο χιλιόμετρο Κατερίνης-Θεσσαλονίκης, εκατέρωθεν της παράπλευρης οδού του κόμβου Κατερίνης.    

Οικοδέσποινα και ξεναγός στον  ωραίο αρχαιολογικό μας περίπατο, η αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας, Εύα Αλβανού.   Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024 στις 9:30 μ μ, με αναφορά έναν ακόμα σημαντικό θεσμό που υλοποιεί διαχρονικά ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου «Οι αρχαιολόγοι μιλούν για τη Βόρεια Πιερία», ο Γιάννης Τζιφόπουλος, καθηγητής αρχαίας ελληνικής λογοτεχνίας και επιγραφικής θα αναπτύξει το θέμα «Γη Μακεδονίς. όρος Μακεδονικόν».    

 

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση γύρω από τη διαχρονικότητα της Μακεδονίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο του Μακρυγιάλου.     Η βραδιά θα πλαισιωθεί με μουσικά ακούσματα από το  Ανδρικό Σύνολο "Canto Καντάδα" της Δημοτικής Χορωδίας Αιγινίου "Canto Olympus". Μαέστρος είναι ο Μιχάλης Καρυοφυλλίδης. 

 Είσοδος ελεύθερη και στα δύο δρώμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: