22 Ιανουαρίου 2025

Μία ακόμα βλάβη στο Μετρό Θεσσαλονίκης: "Κόλλησε" συρμός μεταξύ δύο σταθμών - Ταλαιπωρία για επιβάτες


 Νέα βλάβη στο Μετρό Θεσσαλονίκης σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης 22 Ιανουαρίου, από τη Νέα Ελβετία προς τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, προκαλώντας αγανάκτηση και ταλαιπωρία στους επιβάτες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών που επικαλείται το parallaximag.gr, συρμός "κόλλησε" μεταξύ των σταθμών "Πανεπιστήμιο" και "Σιντριβάνι". O αρμόδιος υπάλληλος που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο δρομολόγιο παρενέβη χειροκίνητα ώστε ο συρμός να μεταφερθεί στον σταθμό "Σιντριβάνι". 

 Μια διαδικασία που για άλλη μία φορά προκάλεσε ταλαιπωρία στο επιβατικό κοινό που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο δρομολόγιο, καθώς χρειάστηκαν περίπου 20 λεπτά για να φτάσουν από τον έναν σταθμό στον άλλον.

ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση για τα προβλήματα στο Μετρό Θεσσαλονίκης από τον Χρήστο Γιαννούλη

Εντωμεταξύ, ερώτηση κατέθεσε στην Βουλή ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Γιαννούλης σχετικά με τα προβλήματα που παρατηρούνται στο Μετρό Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα αναφέρει: "Ένα νέο περιστατικό εγκλωβισμού επιβατών στο Μετρό της Θεσσαλονίκης σημειώθηκε στις 16/1/2025, όταν ο συρμός με κατεύθυνση προς τον τερματικό σταθμό της Νέας Ελβετίας, παρέμεινε ακινητοποιημένος επί μισή ώρα μέσα στη σήραγγα, λίγο πριν φτάσει στον σταθμό της Μαρτίου. Από την έναρξη λειτουργίας του το Μετρό της Θεσσαλονίκης παρουσιάζει διάφορα προβλήματα, όπως στις 17/1/25 που δεν λειτουργούσαν για ώρες οι ανελκυστήρες στους σταθμούς Πανεπιστήμιο και Βούλγαρη ή αντίστοιχα στις 14/1/25 όταν παρέμεναν ακινητοποιημένες οι κυλιόμενες σκάλες στο σταθμό της Νέας Ελβετίας ή λίγο παλαιότερα όταν εξαιτίας της κακοκαιρίας Bora δεν λειτούργησαν οι ανελκυστήρες σε επτά σταθμούς. Επιπλέον, καθημερινή είναι η εικόνα και με τις ουρές των επιβατών στα εκδοτήρια".

Με βάση το κείμενο της ερώτησης που συνυπογράφουν 8 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τίθενται τα παρακάτω ερωτήματα προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών;

  • Πού οφείλεται το περιστατικό της ακινητοποίησης του συρμού στο σταθμό της Μαρτίου στις 16/1/2025, που οδήγησε στον εγκλωβισμό των επιβατών για 35 λεπτά;
  • Πόσο συχνά από την έναρξη λειτουργίας του μετρό Θεσσαλονίκης έχουν ακινητοποιηθεί συρμοί κατά την εκτέλεση των δρομολογίων και για πόσο χρονικό διάστημα;
  • Ποιοι λόγοι έχουν οδηγήσει στην ακινητοποίηση των συρμών από την έναρξη λειτουργίας του μετρό Θεσσαλονίκης μέχρι σήμερα;.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: