Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ.κ. Δαμιανό την Τρίτη το απόγευμα οπότε και συμφωνήθηκε να συναντηθούν και δια ζώσης.
Στο Κάιρο συναντά σήμερα τον Αρχιεπίσκοπο Σινά ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ.κ. Δαμιανό την Τρίτη το απόγευμα οπότε και συμφωνήθηκε να συναντηθούν και δια ζώσης.
Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της με αιχμή τα αναπάντητα ρρωτήματα που προκαλούν ανησυχία για την ιστορική Μονή Αγίας Αικατερίνης του Όρους Σινά:
-Γιατί δεν υπογράφηκε το προσχέδιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού στο οποίο είχαν καταλήξει οι δύο πλευρές εδώ και 4 μήνες;
-Επί ποιας βάσης έγινε η νέα διαπραγμάτευση την οποία θα κάνει ο κ. Γεραπετρίτης; Επί του τελικού προσχεδίου που έδινε πλήρη κυριότητα στη Μονή σε όλες τις γαίες ή επί των νέων δεδομένων που έχει δημιουργήσει η δικαστική απόφαση;
"Η δικαστική απόφαση είναι εντελώς ασύμβατη με το πνεύμα του σχεδίου διακανονισμού που υπήρξε τον Φεβρουάριο. Υπήρχε τότε Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας για το σχέδιο διακανονισμού το οποίο θα επέλυε το ιδιοκτησιακό ζήτημα της Μονής, ενώ υπήρχαν συγκεκριμένοι πηχυαίοι τίτλοι για το πώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη έσωσε τη Μονή Σινά. Σχέδιο διακανονισμού δεν υπεγράφη ποτέ από την αιγυπτιακή πλευρά, με αποτέλεσμα σήμερα να τρέξει η δικαστική απόφαση και να δημιουργήσει ένα νομικό τετελεσμένο το οποίο δυσχεραίνει τις επαφές Ελλάδας-Αιγύπτου" σημείωναν από τη ΧΤ.
Την Παρασκευή ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο, συνάντηση που είχε προγραμματιστεί πριν τις τελευταίες εξελίξεις για τη Μονή Σινά, ενώ θα επισκεφτεί και την ελληνική κοινότητα.thetoc.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου