
Το ελληνικό ποδόσφαιρο τίμησε τους κορυφαίους του για τη σεζόν 2024/25 στη 44η Γιορτή του ΠΣΑΠΠ, σε μια ξεχωριστή τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
. Η βραδιά ξεκίνησε με την ομιλία του προέδρου του Συνδέσμου, Γιώργου Μπαντή, και συνεχίστηκε με ειδικές βραβεύσεις που ανέδειξαν πρόσωπα και στιγμές που άφησαν το αποτύπωμά τους την περσινή χρονιά.Συγκίνηση προκάλεσε η προβολή της ενέργειας των Κωνσταντέλια και Πήλιου να χαρίσουν τις φανέλες τους στον μικρό Μιχαήλ, φίλο της ΑΕΚ, που νίκησε τον καρκίνο. Ο νεαρός ξέσπασε σε δάκρυα κατά τη βράβευσή του, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του μέσω του Γιώργου Μπαντή.
Αμέσως μετά, βραβεύτηκαν οι Σωτήρης Νίνης, Αντελίνο Βιεϊρίνια και Ζέκα Γκονσάλβες για το κλείσιμο της ποδοσφαιρικής τους καριέρας. Τον Νίνη τίμησε ο Βίκτορ Μουνιόθ, ο προπονητής που τον είχε εμπιστευτεί για πρώτη φορά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο
Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί του Ολυμπιακού αναδείχθηκε καλύτερος ξένος ποδοσφαιριστής και δήλωσε: «Είμαι ευτυχισμένος που ψηφίστηκα καλύτερος ξένος. Εύχομαι να είμαι εδώ και την επόμενη χρονιά. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου, τη γυναίκα μου και τους φιλάθλους που μας στηρίζουν. Ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, το κύπελλο και γιατί όχι το Champions League». Από την πλευρά του, ο Γιάννης Κωνσταντέλιας του ΠΑΟΚ, που ψηφίστηκε κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής, σημείωσε: «Ευχαριστώ πολύ τους συμπαίκτες μου, τον προπονητή μου και την ομάδα μου. Να έχουμε μια χρονιά χωρίς βία και ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα»
Στην κορυφαία ενδεκάδα του πρωταθλήματος ανδρών, όπου υπήρχαν επτά Έλληνες, κυριάρχησε ο Ολυμπιακός με πέντε παίκτες (Τζολάκης, Ρέτσος, Μουζακίτης, Ζέλσον Μαρτίνς, Ελ Κααμπί). Καλύτερος Έλληνας παίκτης του εξωτερικού ψηφίστηκε για δεύτερη σερί χρονιά ο Βαγγέλης Παυλίδης της Μπενφίκα, ενώ καλύτερη Ελληνίδα του εξωτερικού αναδείχθηκε η Βεατρίκη Σαρρή της Έβερτον. Ο Κωνσταντής Τζολάκης πήρε τρία βραβεία, καθώς τιμήθηκε ως καλύτερος τερματοφύλακας, μέλος της κορυφαίας ενδεκάδας, αλλά και για τις σπουδές του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου