26 Ιουλίου 2017

Στον Ι. Σαββίδη περνούν Εθνος, Εθνος της Κυριακής και Ημερησία

Στον Ιβάν Σαββίδη περνούν οι εφημερίδες Έθνος και Έθνος της Κυριακής και η οικονομική εφημερίδα Ημερησία εναντι 3 εκατ. ευρώ και 580.000 ευρώ αντιστοίχως. Πρόκειται για τα έντυπα και τα ηλεκτρονικά μέσα.Η εταιρεία Dimera του κ. Σαββίδη εκπροσωπήθηκε στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, όπου έλαβε χώρα η διαδικασία του αναγκαστικού πλειστηριασμού, δια του δικηγόρου κ.Νικολάου Ανδρικόπουλου. Μία δεύτερη εταιρεία, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε προσφορά για τις συμμετοχές του Πήγασου σε άλλες εταιρείες, πλην του Mega, αφού οι συγκεκριμένες έχουν εξαιρεθεί από τη σημερινή διαδικασία.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας του πλειστηριασμού των ιστορικών σημάτων, ο Ιβάν Σαββίδης ήταν ο μοναδικός που κατέθεσε προσφορά στην εκπνοή του χρόνου λίγο πριν λήξει η διορία για την κατάθεση τους.
Υπενθυμίζεται πως η τιμή πρώτης προσφοράς για το «Έθνος» είχε οριστεί στα 2,35 εκατ. ευρώ και για την «Ημερησία» στις 476.000 ευρώ.
Η εταιρεία παραγωγής Ανωση, κατακυρώθηκε στον κ. Χρήστο Χατζαρίδη που κατέθεσε προσφορά ύψους 25.000 ευρώ- σημειώνεται ότι η τιμή εκκίνησης είχε ορισθεί στις 20.000 ευρώ. Η προσφορά είχε κατατεθεί ήδη από χθες.
Σε πλειστηριασμό θα βγουν και οι εταιρείες του ομίλου όπου μεταξύ άλλων είναι οι: Pegasus Magazines Publications S.A., Πήγασος Ιnteractive καθώς και τα ποσοστά που έχει στο πρακτορείο διανομής Τύπου Ευρώπη, της εκτυπωτικής Ιρις κ.ά.
Οι ελάχιστες πρώτες προσφορές που ορίστηκαν για τις μετοχές του Έθνους που έχουν ενέχυρο οι τράπεζες 50.000 ευρώ, οι 16.446 μετοχές του Πρακτορείου ΕΥΡΩΠΗ 156.000 ευρώ, της «ΜΕΛΛΟΝ Group Ανώνυμη εταιρεία Μέσων Επικοινωνίας» 20.000 ευρώ, της «Pegasus Magazines Publications Ανώνυμη Εκδοτική Εταιρεία» 20.000 ευρώ, το 50% του κεφαλαίου της εκτυπωτικής «Ίρις» ένα εκατομμύριο ευρώ, οι μετοχές της εταιρείας τηλεοπτικών παραγωγών Άνωση 20.000 ευρώ και οι μετοχές της «ΠΗΓΑΣΟΣ Interactive» επίσης 20.000 ευρώ.
Η εγγύηση είχε διαμορφωθεί στο 30% της τιμής πρώτης προσφοράς, δηλαδή για την πρώτη ομάδα των σημάτων στις 706.500 ευρώ και για την ομάδα των σημάτων Ημερησία στις 142.800 ευρώ.
Λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία έγινε συνεννόηση μεταξύ εργαζομένων του Ομίλου που βρέθηκαν στο Ειρηνοδικείο με μέλη του κινήματος "δεν πληρώνω" που όπως κάθε Τετάρτη βρέθηκαν στο δικαστικό μέγαρο με σκοπό την αποτροπή πλειστηριασμών σπιτιών. Οι εργαζόμενοι της ΠΗΓΑΣΟΣ ζήτησαν να μην εμποδιστεί η διαδικασία καθώς όπως είπαν από τον πλειστηριασμό αυτό κρίνεται η εργασία τους αλλά και η καταβολή δεδουλευμένων περίπου πέντε μηνών.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: