20 Αυγούστου 2017

Πρεμιέρα με νίκη για την ΑΕΚ, 2-0 τον Παναιτωλικό

Στο άδειο, λόγω τιμωρίας, ΟΑΚΑ η ΑΕΚ επικράτησε με 2-0 του Παναιτωλικού ξεκινώντας νικηφόρα το νέο πρωτάθλημα.


Ο Ούγκο Αλμέιδα ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο 14ο λεπτό, σκοράροντας για πρώτη φορά μετά τις 26 Φεβρουαρίου και μετά από 11 αγώνες «αφλογιστίας». Ο σκόρερ της ΑΕΚ αποβλήθηκε στο 27’ για χτύπημα στον Χαντάκια, με τον Παναιτωλικό να παίρνει τα ηνία του αγώνα και να χάνει ευκαιρίες για την ισοφάριση.

Η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε στο 48’ με την αποβολή του Μάρκος Παόυλο, με την Ένωση να πιέζει για το δεύτερο γκολ. Αυτό ήρθε στο 74’ με τον Γιόχανσον, ένα γκολ που αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ αλλά στη συνέχεια (κι αφού είχε «αποφανθεί» το τηλεοπτικό replay) ο διαιτητής έδειξε σέντρα. Προφανώς επρόκειτο για μία άτυπη χρησιμοποίηση του VAR (Video Assistant Replay) παρότι η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν εφαρμόζεται στην Ελλάδα.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Λόπες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος (80΄ Βινίσιους), Κλωναρίδης (46΄ Λιβάγια), Τρίστασον (46΄ Πατίτο), Αλμέιδα.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μύγας (16΄ λ.τρ. Μαρινάκης), Χαντάκιας, Ροντρίγκες, Τσοκάνης, Μάρκος Πάουλο, Μπεχαράνο, Ντίας (69΄ Μάζουρεκ), Κλέζιο, Ρόσα (60΄ Μπράβο), Μόραρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: