30 Αυγούστου 2017

Σοβαρές διαφωνίες για τον νέο φορέα

Νέο ενιαίο φορέα με διάλυση των σημερινών κομμάτων προκρίνει η ΔΗΜΑΡ και επιμένει στην πρόταση για δύο κάλπες για να αποφασίσουν οι πολίτες τον χαρακτήρα του.

Όπως αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος που συνεδρίασε χθες βράδυ, «θεωρούμε ότι έχει πλέον κλείσει ο κύκλος της μεταβατικής φάσης του πολυκομματικού φορέα. Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο.
Δημιουργία ενιαίου κόμματος όμως χωρίς υπέρβαση των υφιστάμενων κομμάτων δεν μπορεί να υπάρξει. Θα οδηγήσει μετά την εκλογή επικεφαλής σε φυγόκεντρες τάσεις αντί για την απαραίτητη συσπείρωση».
Ωστόσο, αυτό έρχεται σε αντίθεση με όσα ξεκαθάριζε χθες η Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της ΚΟΕΣ του ΠΑΣΟΚ (το όργανο που αντικατέστησε την Κεντρική Επιτροπή μετά την απόφαση για έκτακτο συνέδριο). Ότι, δηλαδή, ζήτημα αυτοδιάλυσης του Κινήματος με αποφάσεις κορυφής δεν τίθεται.

Αυξάνονται οι υποψήφιοι

Μετά τη Φώφη Γεννηματά -η υποψηφιότητα της οποίας για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα θεωρείται βέβαιη αν και δεν έχει επισήμως ανακοινωθεί-, τον Γιώργο Καμίνη και τον Γιάννη Ραγκούση, σήμερα αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα ο βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και το 2015 (σ.σ. είχε λάβει ποσοστό 23% με περίπου 12.000 ψήφους).
Αύριο παραχωρεί συνέντευξη Τύπου ο Γιάννης Μανιάτης και την Παρασκευή θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τον Σταύρο Θεοδωράκη. Όπως άλλωστε δήλωσε σήμερα στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας, «ο κ. Θεοδωράκης έχει πάρει τις αποφάσεις του, οι τελικές ανακοινώσεις θα γίνουν την Παρασκευή και, αν δεν υπάρχει κάποια δραματική ανατροπή, θα είναι υποψήφιος».
Ανέφερε επίσης ότι αν και ο νέος φορέας θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών, τα κόμματα, τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές, θα συνεχίσουν να υπάρχουν γιατί υπάρχουν και νομικές δεσμεύσεις και υποχρεώσεις που πρέπει να πληρούνται.
Την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει τα χαρτιά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, όπως είπε ο ίδιος στους δημοσιογράφους μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον Γιώργο Καμίνη.
«Είναι θετική η ύπαρξη υποψηφιοτήτων, όταν πρόκειται για υποψηφιότητες οι οποίες έχουν πολιτικές θέσεις διακριτές και ταυτοχρόνως χρειάζεται να αποσαφηνιστούν συγκεκριμένα θέματα, για να μην υπάρξουν φυγόκεντρες τάσεις την επόμενη ημέρα της διαδικασίας της εκλογής» τόνισε ο κ. Θεοχαρόπουλος.
 EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΟΥΓΓΟΣ
Από την πλευρά του ο Γιώργος Καμίνης δήλωσε αισιόδοξος από τις συζητήσεις που έχει κάνει καθώς, όπως είπε, «βλέπω κλίμα ομοψυχίας για μια προσπάθεια να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, γιατί πάμε να κάνουμε κάτι μεγάλο, πάμε να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο».
Τόνισε μάλιστα, ότι «είναι τεράστια η ιστορική ευθύνη του χώρου και για αυτό πρέπει να επιμείνουμε στην ενότητα. Μια ενότητα, φυσικά, που δεν αποκλείει τον πλουραλισμό, τις διαφορετικές απόψεις, αλλά θα πρέπει στα βασικά να είμαστε ενωμένοι και πιστεύω ότι τα διαδικαστικά θα τα λύσουμε πάλι με ομοψυχία, μέσα από την επιτροπή διαδικασιών και θα πορευτούμε επιτέλους, για να κάνουμε τον μεγάλο φορέα της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: