5 Σεπτεμβρίου 2017

Ένα γράμμα από τον Θεό

Διασκευή: Μαρία Γούδα - Κοκτσίδου, Οδοντίατρος 

Ο Θεός δεν μας άφησε μέσα στο σκοτάδι της πνευματικής μας άγνοιας, αλλά, στο ΄Ελεός Του, μας χάρισε το Βιβλίο Του, την Αγία Γραφή, που είναι το Γράμμα του Θεού στην ανθρωπότητα. Γι αυτό αγάπησε το Βιβλίο Του, εκτίμησέ το, μελέτησέ το, ζήσε σύμφωνα με τη διδασκαλία του. 

Το παρακάτω γράμμα  από τον Θεό, αν και είναι φανταστικό, είναι τόσο μέσα στην πραγματικότητα. Ένα  τέτοιο  γράμμα θα μπορούσε να γράψει ο Θεός και σε σένα σήμερα, που είσαι παιδί Του. Πρόσεξέ το και προβληματίσου:
  
Αγαπητό μου παιδί, 
Σήμερα θα σου λύσω τα προβλήματα. Δε χρειάζομαι τη βοήθειά σου. Είμαι Παντοδύναμος. Να  εμπιστευτείς σε Μένα κάθε σου πρόβλημα και ανάγκη. Αν το κάνεις αυτό θα έχεις μια καλή μέρα!
Σ’ αγαπώ.
Ο ΘΕΟΣ

Υ.Γ. 1
Και  θυμήσου… Αν σου συμβεί κάτι που δεν μπορείς να το αντιμετωπίσεις, μην προσπαθήσεις να το λύσεις μόνος σου! Τοποθέτησέ το προσεκτικά στο κουτί που έχει γραμμένα έξω τα αρχικά Κ.Λ.Θ. δηλ.  «Κάτι που το Λύνει ο Θεός», και Εγώ  θα το τακτοποιήσω στην ώρα Μου. Όλα τα προβλήματα θα λυθούν, αλλά στο δικό Μου χρόνο και όχι στο δικό σου, με τον δικό Μου τρόπο και όχι τον δικό σου.

Υ.Γ.2
* Όταν φέρεις το ζήτημά σου μέσα στο κουτί, μην το σκέφτεσαι πια. Μην ανησυχείς και αγωνιάς γι’ αυτό. Αντίθετα, εστίασε την προσοχή σου σ’ όλα τα όμορφα πράγματα που είναι γύρω σου τώρα.

 * Αν κόλλησες, π.χ., στην κυκλοφορία, μην απελπίζεσαι. Υπάρχουν άνθρωποι γύρω σου που δεν έχουν χέρια για να οδηγούν. 
*  Είχες μια άσχημη μέρα στη δουλειά σου; Σκέψου τους ανθρώπους εκείνους που είναι άνεργοι εδώ και χρόνια.
 *  Απελπίστηκες γιατί χάλασε η φιλία που είχες με κάποιον; Σκέψου εκείνους που ποτέ δε γνώρισαν τι σημαίνει να αγαπάς και να σε αγαπάνε.
 *  Στεναχωρήθηκες γιατί πέρασε το Σαββατοκύριακο και τώρα πρέπει να πας στη δουλειά; Μην ξεχνάς τη γυναίκα εκείνη που δουλεύει 12 ώρες την ημέρα και 7 ημέρες την εβδομάδα , για να θρέψει τα παιδιά της.
 *  Παρατήρησες στον καθρέπτη ότι τα μαλλιά σου άρχισαν  να ασπρίζουν; Σκέψου πόσο πολύ θα ήθελε ένας καρκινοπαθής, που δεν έχει μαλλιά, να μπορούσε να έχει κι αυτός λίγα μαλλιά .
* Αναρωτιέσαι απεγνωσμένα για το νόημα και τον σκοπό σου σ’ αυτήν τη ζωή; Να είσαι ευγνώμων, γιατί υπάρχουν κι εκείνοι που δεν έζησαν αρκετά, για να έχουν την ευκαιρία να αναρωτηθούν το ίδιο.
*  Θεωρείς τον εαυτό σου θύμα της πικρίας, της αδιαφορίας και της κακίας των άλλων; Θυμήσου ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα, δηλαδή να ήσουν εσύ ο δράστης.
*   Γκρινιάζεις όταν υπάρχει διακοπή ρεύματος για μια ώρα ή γιατί δεν έχεις μερικές σύγχρονες ανέσεις στη ζωή σου, σκέψου για λίγο εκείνους που πριν μερικά χρόνια είχαν μια γκαζόλαμπα, δεν είχαν τηλέφωνο, η τουαλέτα τους ήταν υπαίθρια και για να είχαν  κρύο νερό διατηρούσαν μια λαγήνα!
*   Και πόσα ακόμα θα μπορούσα να σου υπενθυμίσω. Γι αυτό να είσαι ευγνώμων και ευχαριστημένος μ’ αυτά που έχεις.       

Το γράμμα αυτό να το στείλεις και  σε κάποιον φίλο σου . ΄Ετσι, μπορείς να αγγίξεις τη ζωή του με τρόπο που δε φαντάζεσαι.

Εύχομαι να περάσεις μια ωραία μέρα.

Με πολλή αγάπη 
Ο Ευεργέτης σου,  ο ΘΕΟΣ
ΠΡΟΣΕΥΧΗ: Κύριέ μου, καθώς ρίχνω μια ματιά στη ζωή μου, βλέπω τις  πολλές ευεργεσίες Σου σε κάθε τομέα τα ζωής μου.        Σ’ ευχαριστώ για όλα Σου τα δώρα, παρά τη δική μου αχαριστία. Συγχώρεσε τις φορές που στεναχωριέμαι και με καταλαμβάνει άγχος και αγωνία και δώσε μου τη χάρη και τη δύναμη να εμπιστεύομαι απόλυτα σε Σένα και τότε η καρδιά μου θα ηρεμήσει. Αμήν.

Προσφορά της Νεολαίας της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας

eeekaterinis@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: