12 Σεπτεμβρίου 2017

Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, ΝΔ σε κάθε πόλη, χωριό και ραχούλα στη βόρεια Ελλάδα


Γράφει η Κατερίνα Τσαλού 

ΟΛΑ ΔΕΘ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, ΝΔ σε κάθε πόλη, χωριό και ραχούλα στη βόρεια Ελλάδα.

Σαββατοκύριακο με τόσες επισκέψεις, συναντήσεις, πολιτικές συναθροίσεις και κινητικότητα είχαμε πολλούς μήνες να ζήσουμε.

Η καρδιά της επικαιρότητας χτυπά στη βόρεια Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο.

Ακόμη και στην Πιερία, που δέχθηκε κλιμάκιο της Ν.Δ. σε ολοήμερη επίσκεψη παρακαλώ που ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί και ολοκληρώθηκε ακριβώς 11 ώρες μετά στην αίθουσα του Επιμελητηρίου στις 10 το βράδυ.

Κώστας Γκιουλέκας, Νικη Κεραμέως ίδρωσαν κυριολεκτικά φανέλες και από κοντά Κώστας Κουκοδήμος και Γιάννης Κουρινιωτης, μέλη της ΝΟΔΕ, κομματικά στελέχη, συνδικαλιστές, πρώην βουλευτές. Από όλα είχε ο πολιτικός μπαχτσές.

Στο κλείσιμο της ημέρας επίσκεψη εξπρές –μάλλον για τόνωση του ηθικού- του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Μπορεί η αίθουσα να μη γέμισε ασφυκτικά στο Επιμελητήριο Πιερίας λόγω ημέρας και ώρας αλλά το ενδιαφέρον υπήρξε αμείωτο και η συμμετοχή ιδιαιτέρως μεγάλη.

Ερωτήσεις, απορίες, γκρίνιες. Από όλα είχαμε και όλα τα ακούσαμε.

Στην αντίπερα όχθη ο Αλέξης στη Θεσσαλονίκη με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας –τραγική ειρωνεία- να επιχειρεί να πετάξει από πάνω του την ρετσινιά του «ψεύτη» που του προσήψε η αξιωματική αντιπολίτευση με σποτάκι που έβγαλε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης τον κυνηγά ακόμη και θα τον κυνηγά για πολλά χρόνια ακόμη.

Τη συνέντευξη τύπου δεν μπόρεσα να την παρακολουθήσω αλλά διάβασα ότι πήγε διαβασμένος.

Δεν κρίνω τις απαντήσεις. Τις αφήνω στη δική σας κρίση.

Δεν πρέπει να παραλείψω τη σπουδαία συμμετοχή στα συλλαλητήρια του περασμένου Σαββάτου και από την Πιερία στην

Τι έχουμε από εδώ και στο εξής; Μια ακόμη δύσκολη εβδομάδα με την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη το ερχόμενο Σάββατο στη ΔΕΘ και ομιλία του.

Πήραν φωτιά οι γαλάζιοι για την ομιλία στο Βελλίδειο.

Πάμε πάλι τοπική επικαιρότητα. Πήγα και πανηγύρι Αιγινίου. Εξίσου εντυπωσιακή προσέλευση.

Τα πάντα όλα είχε και το έγραψα και στη σελίδα μου στο φβ και θα το επαναλάβω κι εδώ. Σουβλάκια, μπιφτέκια, λουκάνικα, μαλλί της γριάς, πολιτικούς, ντεμεκ πολιτικούς, έχει υποψήφιους που βγάζουν τα ταμπελάκια από τις καρέκλες των επισήμων για να καθίσουν στην πρώτη σειρά (οποία ξεφτίλα), έχει και ....χαλβάδες και είδα τέλος κι έναν παπαγάλο Καραιβικης! Ζουπερ πέρασα. Και του χρόνου !

Και θα μείνω λίγο στο θέμα με τα ταμπελάκια, γιατί μου έκανε πραγματικά μεγάλη εντύπωση. Πόσο ανασφαλής μπορεί να αισθάνεται κάποιος για να το κάνει;

Πόσο απεγνωσμένα μπορεί να αναζητά την προβολή ώστε να φτάσει σε αυτό το σημείο;

Τέλος πάντως. Το σημαντικό είναι πως κόπηκε η κορδέλα από όλους και από τους κυβερνητικούς και από τους αντιπολιτευόμενους και ήταν όλοι χαρούμενοι. Έφαγαν και τα φιστίκια τους και ησύχασαν.

Ανοιξε και η προεκλογική περίοδος για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Χθες Κυριακή επισκέφθηκε την Κατερίνη ο Γιάννης Μανιάτης.

Άντε και καλή μας εβδομάδα. Ανοίγει η νέα σχολική χρονιά. Είμαστε έτοιμοι για το πρώτο κουδούνι; Θα φανεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: