10 Οκτωβρίου 2017

Πώς θα ψηφίσουν τα κόμματα για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου


Ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου στην Ολομέλεια της Βουλής, με την ψηφοφορία που αναμένεται να διεξαχθεί το μεσημέρι.

Υπέρ του νομοσχεδίου επί της αρχής έχουν ταχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (πλην των Δημήτρη Καμμένου και Κώστα Κατσίκη), η Δημοκρατική Συμπαράταξη (πλην του Δημήτρη Κρεμαστινού) και το Ποτάμι. Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, όπως και η Νέα Δημοκρατία, η οποία κατέθεσε δική της πρόταση.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο άρθρο 3 του νομοσχεδίου, όπου περιλαμβάνονται οι ρυθμίσεις για τους ανήλικους, και για το οποίο εκφράζονται ενστάσεις από την αντιπολίτευση, αλλά και από κυβερνητικούς βουλευτές, με τους ΑΝΕΛ να διαμηνύουν ότι δεν θα ψηφίσουν το συγκεκριμένο άρθρο, ενώ τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη και Γεωργία Γεννιά να διατυπώνουν επίσης τη διαφωνία τους.

Το αν θα ψηφιστεί το συγκεκριμένο άρθρο, ίσως να εξαρτηθεί από τη στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η οποία θα αποφασίσει σήμερα πώς θα ψηφίσουν οι βουλευτές της.

thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: