14 Νοεμβρίου 2017

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου


Δεν θα συμφωνήσω με όσους χαρακτήρισαν απρόσμενη την προσέλευση των πασόκων και συναφών στις εσωκομματικές κάλπες. Ήταν αναμενόμενη για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ.

**
Πρώτοι και καλύτεροι έσπευσαν να ψηφίσουν οι μετοικήσαντες στον Σύριζα δίνοντας τα διαπιστευτήρια επαναπατρισμού. Παρόντες και οι παραδοσιακοί αλλά και μέγα πλήθος αδρανοποιημένων πολιτών λόγω συγκυρίας. Απόντες οι νέοι με ελάχιστη παρουσία. Δυναμικό παρών από τα άλλοτε περήφανα γηρατειά της πατρίδας μας.
**
Και η κάλπη ως ήταν αναμενόμενο έβγαλε Φώφη, επιβράβευση για τις ενωτικές προσπάθειες που έκανε για να κρατήσει ζωντανό το χώρο. Και πριν ακόμη στεγνώσει η μελάνη άρχισαν τα όργανα. Ανησυχία στον Σύριζα αλλά και στη ΝΔ, γιατί το ποσοστό της συμμετοχής μεταφράζεται σε υπερδιψήφιο νούμερο στην εθνική κάλπη.
**
Ήταν μια εκλογική διαδικασία που ασφαλώς αλλάζει το πολιτικό τοπίο και προβληματίζει για την επόμενη μέρα μετά τις εθνικές εκλογές.
Η Δημοκρατική συμπαράταξη αναδεικνύεται σε τρίτο ισχυρό πόλο και αποκτά ρόλο ρυθμιστή για τις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις και εγείρει θέμα συμμαχιών.
**
Εκεί θα κριθεί και η βιωσιμότητα του νέου σχήματος, από το κατά πόσο θα υπάρξουν φυγόκεντρες δυνάμεις ή όχι. Ήδη η σύμπραξη Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ έχει καταγραφεί ως ζημιογόνος αλλά και μια σύμπραξη με Σύριζα αποκτά εξ ίσου ισχυρό ρίσκο για αποτυχία.
**
Αρκετά πράγματα θα ξεκαθαρίσουν την επόμενη Κυριακή, όπου ακόμη για την ώρα είναι ανοιχτό το  θέμα αν θα πρέπει να γίνει η αναμέτρηση Γεννηματά- Ανδρουλάκη.
**
Η άποψή μου είναι ότι ο φέρελπις και ικανότατος Ανδρουλάκης θα πρέπει να συμβιβαστεί με το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής και λόγω ότι η διαφορά των 30.000 ψήφων μόνο ως εκ θαύματος  θα μπορούσε να καλυφθεί και ακόμη συνεισφέροντας στη λογική της μη πόλωσης, βάζοντας υποθήκη και για το προσωπικό του μέλλον και της παράταξης.
**
Δεν είναι καιρός η Δημοκρατική συμπαράταξη να επαναλαμβάνει λάθη του παρελθόντος που ήταν καρποί άκαιρης φιλοδοξίας.
**

Δεν υπάρχουν σχόλια: