30 Νοεμβρίου 2017

Η απάντηση του Βασίλη Λάμπρου στο δήμαρχο Κατερίνης


Δήλωση του επιχειρηματία κυρίου Βασίλη Λάμπρου
Κατερίνη, 30 Νοεμβρίου 2017

Ο τουρισμός στην Ελλάδα αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης, ιδίως κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, με σημαντική συμβολή στην αγορά εργασίας, παρουσιάζοντας συνεχή αύξηση στα έσοδα και στις αφίξεις επισκεπτών και με πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία.


Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός πρόσφατα δήλωσε ότι ο τουρισμός είναι ο πιο παραγωγικός κλάδος της οικονομίας.

Την ώρα που σε άλλους τουριστικούς νομούς επενδύονται τεράστια κεφάλαια για την ανέγερση νέων ξενοδοχειακών μονάδων, οι τοπικές αρχές αποτελούν τροχοπέδη στην τουριστική ανάπτυξη της Πιερίας, στη δημιουργία νέων πηγών εσόδων, νέων θέσεωνεργασίας και συνθηκών ευημερίας και προόδου για τον τόπο μας.

Πράγματι ο Δήμαρχος Κατερίνης και οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία απέτρεψαν μια μεγάλη τουριστική επένδυση, στην οποία θα δημιουργούνταν εκατόν πενήντα και πλέον νέες θέσεις εργασίας. Για την πράξη αυτή ο κ.Δήμαρχος Κατερίνης σήμερα δηλώνει περήφανος !

Στο παραλήρημα του Δημάρχου κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και στα όσα αναληθή, ανακριβή και προσβλητικά για την τιμή και την υπόληψή μου ανέφερε απαντώ:

Ουδεμία απευθείας εξαγορά θα λάμβανε χώρα. Το ΤΑΙΠΕΔ προκήρυξε πλειοδοτικό διαγωνισμό για την συγκεκριμένη έκταση, στον οποίο συμμετείχαν τέσσερις εταιρείες, εκ των οποίων οι τρεις από την Πιερία.

Είναι αναληθές και ανακριβές πως η τιμή του παραπάνω ακινήτου θα ήταν τετρακόσιες χιλιάδες ευρώ. Η αλήθεια είναι πως η τιμή εκκίνησης – λόγω της υψηλότερης προσφοράς – θα ήταν 1.100.000 ευρώ. Μάλιστα με την συμμετοχή και τον ανταγωνισμό τεσσάρων υποψηφίων η τελική του τιμή θα έφθανε αρκετά εκατομμύρια.

Είναι αναληθές και ανακριβές πως όταν η έκταση ξεπερνά τα 50 στρέμματα ο ιδιώτης μπορεί να αλλάξει μόνος του τη χρήση γης . Ουδεμία σχέση έχει ο αριθμός των στρεμμάτων για να γίνει αλλαγή χρήσης γης, την οποία μπορούν να διενεργήσουν μόνο οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Και <για να συζητούμε τα πράγματα> θα έχει ενδιαφέρον να μάθουν οι δημότες ποιος υποψήφιος δήμαρχος ερχόταν προεκλογικά στο γραφείο μου και ζητούσε οικονομική στήριξη.

Ψυχραιμία και νηφαλιότητα χρειάζεται και η Δικαιοσύνη θα μιλήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: