14 Φεβρουαρίου 2018

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Του Αγίου Βαλεντίνου και ξενέρωτοι
Με την τσίμπλα στο μάτι που λέει κι ο Μπουτάρης, ξυπνάς και σε ζώνουν τα φίδια. Απ’ τη μία ο Ερντογάν απειλεί στο Αιγαίο, απ’ την άλλη το παίζουν τσαμπουκά Σκοπιανοί και Αλβανοί, σου θυμίζουν και τις 120 δόσεις, είναι και του Αγίου Βαλεντίνου και ψάχνεσαι. Πώς καταντήσαμε έτσι my love;
**
Κάποτε τέτοια μέρα σου έπαιρνα δαχτυλίδια και χρυσαφικά, τώρα ψάχνω που είναι ο Ριχάρδος να πάω να τα σκοτώσω. Θυμάσαι my love τι λουλούδια σου έφερνα κάθε Αγίου Βαλεντίνου; Σήμερα μισό κιλό κιμά κι αυτόν ανάμικτο με το ζόρι.
**
Και σου έλεγα το βράδυ, σβήσε το φως να κοιμηθούμε, να χαρούμε τον έρωτά μας. Μας το στέρησαν κι αυτό, μέρες τώρα φρόντισε η ΔΕΗ να μας το κόψει.
**
Είναι και το φτωχικό μας που στέγασε την αγάπη μας, ανησυχούμε και γι’ αυτό, το έβαλε στο μάτι η Lehman Brothers.
**
Μοιραία θα γιορτάζουμε πλέον του Ακύλα και της Πρίσκιλλα, που ήταν και σκηνοποιοί. Για τα σκηνάκια είμαστε, για να μην πω για τα σχοινιά και τα παλούκια.
**
Δύσκολα χρόνια, ακόμα και ο Άδωνις με την Ευγενία, ο Αντώνης με τη Γεωργία, δεν μπορούν να χαρούν τον έρωτά τους. Τρεις κουκουλοφόροι όλοι κι όλοι, τους χάλασαν τα όνειρά τους.
**
Η ζωή είναι για τον Αλέξη και τη Μπέττυ, καρδούλες χαράς παντού, ο φτερωτός θεός τους μέθυσε από ευτυχία κι ας πέφτουν δίπλα τους χιλιάδες ραγισμένες καρδούλες, αδύναμες να χαρούν το αυτονόητο.
**
Και κοιτάς το μέλλον, βλέπεις τη φιγούρα του Κυριάκου και της Μαρέβα και λες, Άγιε μου Βαλεντίνε, καλά είμαστε κι έτσι. Ας το γιορτάσουμε έστω κι έτσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: