22 Μαρτίου 2018

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Δίχως άλλο η τοπική επικαιρότητα  είναι πολύ φτωχή. Δεν έχει βλέπετε η Κατερίνη life style ούτε διάττοντες αστέρες για να κοσμήσουν τις στήλες των social media. Καμιά γλάστρα με χασίσι, κάποια ξεχασμένα «φρουτάκια» και κανένα κλεφτρόνι για τη δόση του.
**
Σε γενικές γραμμές ένας ήρεμος νομός με εγκληματικότητα μηδενική ανάλογα με τα standards της εποχής και φτωχές πηγές ειδήσεων από την τοπική επικαιρότητα.
**
Ένας δύσκολος νομός για δημοσιολογούντες και δημοσιοπαπαγαλίζοντες που πολλές φορές  γίνονται κατασκευαστές ειδήσεων και δημιουργούν σύγχυση για το ποιο είναι αληθές και ποιο αποκύημα φαντασίας.
**
Το κατανοώ, η τάση του ανθρώπου για διάκριση είναι έμφυτη αλλά δεν μπορεί να αρθρογραφεί ο κύριος Βασίλης που υπογράφει ως Βασήλης. Καλό είναι να γνωρίζουμε τα όριά μας για να μην εκχυδαΐζουμε  και τη γλώσσα μας και τη δημοσιογραφία.
**
Η έννοια της είδησης έχει μία ιερότητα και πρέπει ν’ αντιμετωπίζεται με σεβασμό. Δυστυχώς τα social media χάνουν την αξιοπιστία τους και μαζί μ’ αυτή οι λίγες καθαρές φωνές καλύπτονται από τον χαβαλέ του καφενείου.
**
Ακόμη χάθηκε η αισθητική του λόγου,  βωμολοχία και το ασχημονείν αναδεικνύεται σε ευφυολόγημα και η σάτιρα σε χλεύη. Η εύκολη καταγγελία σε συκοφαντία και απαξίωση και ο εύκολος έπαινος σε γελιότητα.
**
Ανθρώπινη ματαιοδοξία. Ίσως τόχω ξαναγράψει. Τα λόγια του μακαρίτη σοφού Γυμνασιάρχη της Πιερίας Παναγιώτη Αναγνωστόπουλου. Κάποιος είχε ένα μαγαζάκι, τρύπα, πουλούσε ψιλικά, γαριδάκια και σπίρτα και είχα μια τεράστια ταμπέλα 20 μέτρων κι έγραφε «εδώδιμα-αποικιακά».
**
Το μέτρο και η αυτογνωσία πρέπει να είναι ένας κανόνας στη ζωή μας. Εξυπακούεται ότι όταν έχουμε να κάνουμε με το αγαθό της ενημέρωσης πρέπει να το προστατεύουμε κι όχι να το κακοποιούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: