23 Μαρτίου 2018

Στο διαστημικό σταθμό που κατοικείται από μια ομάδα αστροναυτών...

C:\Users\user\Desktop\test.jpg
 Η ζωή αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες που επηρεάζουν όλα τα όργανα του ανθρώπινου σώματος με πρώτο το σκελετικό. Τα οστά μας τα έχει σχεδιάσει ο δημιουργός τόσο αριστοτεχνικά με σκοπό να συνεργάζονται με την αόρατη δια γυμνού οφθαλμού βαρύτητα που είναι ακριβοδίκαια κατανεμημένη σε όλο το πρόσωπο της γης.
Αυτή η δύναμη εκπαιδεύει σαν ένας άμισθος αλλά και άριστος προπονητής όλο το αξιοθαύμαστο πολύπλοκο σκελετικό σύστημα ανθρώπων και ζώων επιμηκύνοντας το προσδόκιμο της ανθρώπινης ζωής. 
Αυτή η δύναμη μας καθηλώνει στο έδαφος όπως κρατά καθηλωμένα και όλα τα υπάρχοντά της έμψυχα και άψυχα. Ακόμα και τα πλάσματα που έχουν το χάρισμα να πετούν είναι υποχρεωμένα κάποια στιγμή να προσγειωθούν και να αναπαυθούν στη φιλόξενη αγκαλιά της μάνας γης. Αυτό λοιπόν το αγαθό που το ονομάζουμε βαρύτητα οι αστροναύτες το στερούνται και σ’αυτό το περιβάλλον που εμείς μπορεί να το βλέπουμε σαν ευχάριστο παιχνίδι ζουν και εργάζονται σε δύσκολες και επικίνδυνες για τη ζωή τους συνθήκες. 
Το σώμα τους εντός του διαστημικού σταθμού είναι πανάλαφρο και συμπεριφέρεται όπως ένα πούπουλο στη γη. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαίους αυτούς επιστήμονες να μετατρέπονται σε ακροβάτες και κασκαντέρ που θα τους ζήλευαν οι ακροβάτες της γης.
 Σαν αποζημίωση για την επικίνδυνη εργασία τους απολαμβάνουν την απίστευτη θέα του πανέμορφου και μοναδικού μπλε πλανήτη μας στον οποίο είμαστε προσωρινοί κάτοικοι με κανένα απολύτως τίτλο ιδιοκτησίας. 
Μια άλλη αποκλειστικότητα η καλύτερα υπερθέαμα που μπορούν να αντικρύσουν χιλιάδες μέτρα πάνω από τα σύννεφα είναι η εκκένωση εκατομμυρίων και γιατί όχι δισεκατομμυρίων κιλοβατώρων ηλεκτρικής ενέργειας που απελευθερώνονται καθώς συγκρούονται τα έμφορτα με δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αποσταγμένου και πεντακάθαρου νερού σύννεφα το οποίο η τόσο επωφελής για όλα τα είδη ζωής του πλανήτη μας βαρύτητα τα αναγκάσει να ξεφορτώσουν το υπερπολύτιμο φορτίο τους στους διψασμένους έμψυχους και άψυχους κατοίκους της γης. Πιστεύω ότι το βασικό αγαθό της ζωής το νερό θα πρέπει να το προστατεύσουμε ομαδικά γιατί κανένας άνθρωπος όσο ισχυρός και αν είναι δεν έχει το δικαίωμα να το μολύνει.
Κώστας  Σπρίντζιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: