23 Μαρτίου 2018

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Στη δημοσιότητα δόθηκαν επίσημα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας φωτογραφίες των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται από την 2η Μαρτίου στις τουρκικές φυλακές στην Αδριανούπολη.

Πρόκειται για τον Ανθυπολοχαγό Μηχανικού Άγγελο Μητρετώδη και τον λοχία ΕΠ.ΟΠ. Δημήτρη Κουκλατζή.
Την ίδια ώρα εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων Στρατιωτικών. Την ενεργοποίηση των Ευρωπαίων για την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων Στρατιωτικών ζήτησε ο Αλέξης Τσίπραςστη Σύνοδο Κορυφής.
Μήνυμα στην τουρκική κυβέρνηση να απελευθερώσει τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς απέστειλε την Πέμπτη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως θα ζητήσει να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση τόσο σε επίπεδο ΕΛΚ όσο και σε επίπεδο Συνόδου Κορυφής.
Στο μεταξύ η προσκείμενη στην κυβέρνηση τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, επισημαίνει ότι εντόπισαν «στρατιωτικά σχεδιαγράμματα» κατά τη διενέργεια ελέγχου του ψηφιακού υλικού των κινητών τηλεφώνων των δύο αξιωματικών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα τα σχεδιαγράμματα εντοπίστηκαν στην εξωτερική μνήμη κινητού τηλεφώνου, ενώ μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος μόνο σε ένα μέρος του ψηφιακού υλικού.
thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: