18 Ιουνίου 2018

Ο Κέιν «λύτρωσε» την Αγγλία - Νίκες για Βέλγιο και Σουηδία (videos)

Ο Χάρι Κέιν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων «λύτρωσε» την Αγγλία που επικράτησε της Τυνησίας με 2-1 στην πρεμιέρα του 7ου ομίλου οτυ Μουντιάλ της Ρωσίας.

Ο επιθετικός της Τότεναμ σκόραρε με κοντινή κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τριπιέρ και την πρώτη κεφαλιά του Χέντερσον και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του που πλέον «μοιράζεται» την κορυφή του ομίλου με το Βέλγιο.
Ο Κέιν ήταν αυτός που άνοιξε και το σκορ στο 11ο λεπτό με… παρόμοιο τρόπο. Κόρνερ από αριστερά αυτή τη φορά με τον Άσλεϊ Γιανγκ, ο Στόουνς πήρε την κεφαλιά, ο Χασεν απέκρουσε εντυπωσιακά και ο Κέιν από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0.
Η Τυνησία ισοφάρισε στο 35’ όταν ο Γουόκερ υπέπεσε σε πέναλτι, με τον Σασί να νικάει τον Πίκφορντ και να ισοφαρίζει σε 1-1. Η Αγγλία είχε δύο δοκάρια, ένα με τον Ντέλε Άλι (39’) και ένα με τον Λίνγκαρντ (44’), όμως το 1-1 ήταν το σκορ ημιχρόνου.
Ο ρυθμός έπεσε στο δεύτερο ημίχρονο, έγινε ένα κακό παιχνίδι χωρίς φάσεις, μέχρι να φτάσουμε σε αυτή του 91ου λεπτού, όπου ο Χάρι Κέιν χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.
ΤΥΝΗΣΙΑ (Ναμπίλ Μααλούλ): Χασέν (15' λ. τρ Μπεν Μουσταφά), Μπρον, Σ. Μπεν Γιουσέφ, Μεριά, Μααλούλ, Φ. Μπεν Γιουσέφ, Σκιρί, Σασί, Χαζρί (85' Καλίφα), Μπαντρί, Σλιτί (14' Μπεν Αμόρ)
ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ):  Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Χέντερσον, Τρίπιερ, Λίνγκαρντ (90'+3' Ντάιερ), Άλι (80' Λόφτους-Τσικ), Γιανγκ, Κέιν, Στέρλινγκ (68' Ράσφορντ).

Βέλγιο - Παναμάς 3-0

Το Βέλγιο επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και με τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο νίκησε με 3-0 την «πρωτάρα» σε Μουντιάλ εθνική ομάδα του Παναμά.
Μετά από ένα «άσφαιρο» πρώτο ημίχρονο, οι «Κόκκινοι Διάβολοι» άνοιξαν το σκορ στο 47’ με  το φανταστικό γκολ του Ντρις Μέρτενς. Ο επιθετικός της Νάπολι με εξαιρετικό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του γκολκίπερ των "καναλέρος", Χάιμε Πενέδο κάνοντας το 1-0.
Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Ρομέλου Λουκάκου. Ο σέντερ φορ της Μάντσεστερ Γιονάιτεντ έκανε το 2-0 στο 69’ μετά από υπέροχη σέντρα με το εξωτερικό του Κέβιν Ντε Μπρόινε, ενώ στο 75’ μετά από ασίστ του Εντέν Αζάρ, πλάσαρε πάνω από τον τερματοφύλακα και διαμόρφωσε το τελικό 3-0.
ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Μπογιατά, Βερτόνχεν, Μενιέ, Ντε Μπράινε, Βιτσέλ (90' Τσαντλί), Καράσκο (74' Ντεμπελέ), Μέρτενς (83' Τοργκάν Αζάρ), Ε. Αζάρ, Λουκακού.
ΠΑΝΑΜΑΣ (Ερνάν Γκόμες): Πενέδο, Μουρίγιο, Τόρες, Εσκομπάρ, Ντέιβις, Μπαρσένας (63' Τόρες), Κούπερ, Γκόμες, Γοδόι, Ροντρίγκες (63' Ντίας), Πέρες (73' Τεχάδα).

Σουηδία - Νότια Κορέα 1-0

Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο η Σουηδία. Επικράτησε 1-0 της Νότιας Κορέας στο Στάδιο Νίζνι Νόβγκοροντ, για τον 6ο όμιλο, πετυχαίνοντας νίκη σε πρεμιέρα Μουντιάλ με το 1958, όπου στην έδρας της είχε νικήσει με 3-0 το Μεξικό.
Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, η Σουηδία είχε τη μεγάλη φάση στο πρώτο ημίχρονο, όμως ο Κορεάτης τερματοφύλακας απέκρουσε εξ επαφής το κοντινό πλασέ του Μάρκους Μπεργκ. Η Νότια Κορέα είχε την πρώτη αξιόλογη φάση της στο 52΄, με την κεφαλιά του Τζα Τσέολ Κου που πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 56΄ ο Τζο απέκρουσε δύσκολα την κεφαλιά του Τοϊβόνεν.
Στο 63΄ ο Κλάεσον ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Μιν Γου Κιμ, ο διαιτητής άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί, αλλά στη συνέχεια... επιστρατεύτηκε το VAR και καταλογίστηκε το πέναλτι. Ο αρχηγός Αντρέας Γκράνκβιστ στο 65΄ το εκτέλεσε εύστοχα και χάρισε τη νίκη στη Σουηδία, αφού στο υπόλοιπο διάστημα οι Κορεάτες δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για την ισοφάριση.
ΣΟΥΗΔΙΑ (Γιάνε Αντερσον): Ολσεν, Αουγκούστινσον, Γκράνκβιστ, Γιάνσον, Λούστιγκ, Λάρσον (81΄ Σβένσον), Εκνταλ (71΄ Χίλιεμαρκ), Κλάεσον, Φόρσμπεργκ, Μπεργκ, Τοϊβόνεν (77΄ Τέλιν).
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ (Σιν Τάε Γιονγκ): Χιέον Γου Τζο, Τζου Χο Παρκ (28΄ λ.τρ. Μιν Γου Κιμ), Γιουνγκ Γκουόν Κιμ, Χιουν Σου Γιανγκ, Γιονγκ Λι, Τζα Τσέολ Κου (73΄ Σέουνγκ Γου Λι), Σουνγκ Γιουένγκ Κι, Τζάε Σουνγκ Λι, Χέουνγκ Μιν Σον, Σιν Γουκ Κιμ (66΄ Γου Γιανγκ Τζουνγκ), Χι Τσαν Χουάνγκ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: