12 Σεπτεμβρίου 2018

Στα ημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος κωπηλασίας Νικολαΐδου και Ασουμανάκη

Την πρόκρισή τους στα ημιτελικά του διπλού σκιφ εξασφάλισαν οι Κατερίνα Νικολαΐδου και Σοφία Ασουμανάκη, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας.
Οι 4ες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, χρειάστηκαν τον επαναληπτικό αγώνα για να προκριθούν στα ημιτελικά, αφού στα προκριματικά είχαν τερματίσει 6ες.
Την Τετάρτη (12/9), όμως αξιοποίησαν τη δεύτερη ευκαιρία, αφού με χρόνο 7:00.88 τερμάτισαν στη 3η θέση της 1ης επαναληπτικής σειράς που δίνει το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κίνα (6:58.820) και Γαλλία (7:00.750) ήταν πρώτη και δεύτερη, αντίστοιχα, από την ίδια σειρά, ενώ στην 2η επαναληπτική σειρά την πρόκριση στα ημιτελικά εξασφάλισαν οι Τσεχία (7:00.070), Γερμανία (7:00.300) και Πολωνία (7:00.480).
Η Κατερίνα Νικολαϊδου ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς και δεν είναι 100% έτοιμη, αφού εντατικοποίησε τις προπονήσεις στα μέσα Ιουλίου. Η Σοφία Ασουμανάκη σπουδάζει στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην Ελλάδα τον Ιούνιο, όταν και άρχισε την προετοιμασία της με την εθνική. Τα δύο κορίτσια, τα οποία έχασαν στις... λεπτομέρειες το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, ξαναμπήκαν στην ίδια βάρκα και θα προσπαθήσουν για ό,τι καλύτερο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φιλιππούπολης, αν και αμφότερες βρίσκονται μακριά από τον καλό εαυτό τους.
Πλέον, τα δυο κορίτσια θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν για δυο εικοσιτετράωρα και να συγκεντρωθούν στον ημιτελικό που έχει προγραμματιστεί για το πρωί της Παρασκευής (14/9).

Δεν υπάρχουν σχόλια: