10 Νοεμβρίου 2018

«ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2018»: Σπαρταριστοί διάλογοι στην Ποντιακή κωμωδία «Τα Σουμαδέματα»

Ποντιακή παράδοση και διάλεκτο ανέδειξαν υποδυόμενοι υποδειγματικά τους ρόλους τους οι συντελεστές της απολαυστικής κωμωδίας του Ιωάννη Κοσμίδη, «Τα Σουμαδέματα». 
Ο λόγος για την παράσταση, που σε σκηνοθεσία Γ.Σαββίδη παρουσίασε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2018», η Ποντιακή Θεατρική Σκηνή Πιερίας, χθες το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Δ. Κατερίνης (συνεδριακό κέντρο).
Η παράσταση, η οποία απέσπασε το παρατεταμένο χειροκρότημα του πολυπληθούς κοινού ενθουσίασε με τους ζωηρούς διαλόγους και το κέφι των πρωταγωνιστών. 
Όπως τόνισε σε σύντομο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.) Θεόδωρος Παυλίδης: «Εκ μέρους του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού επιτρέψτε μου να απευθύνω θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές, που με την αγάπη και το μεράκι τους πέτυχαν να δώσουν χρώμα στα «Αικατερίνεια» και κυρίως γιατί διαχρονικά συμβάλλουν στη διάδοση και τη διατήρηση της Ποντιακής διαλέκτου μέσω του Ποντιακού θεάτρου».
Την παράσταση παρακολούθησαν επίσης, η πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης Καλλιόπη Μπατάλα Τζουμέρκα, η αντιδήμαρχος Παρθένα Μακρίδου Παρτσαλίδου, πολιτευτές, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, ενώ το κοινό καλωσόρισε πριν την έναρξη της παράστασης, το μέλος της οργανωτικής επιτροπής των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ» Μαρία Σωτηριάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: