29 Νοεμβρίου 2018

Ενοχή για 25 από τους 26 κατηγορούμενους του «Koriopolis» προτείνει η εισαγγελέας

Την ενοχή για τους 25 από τους 26 κατηγορούμενους στην υπόθεση «Koriopolis», των στημένων δηλαδή ποδοσφαιρικών αγώνων του 2011, πρότεινε η εισαγγελέας έδρας του πενταμελούς εφετείου Ευδοκία Πούλου. Ανάμεσά τους ο Αχιλλέας Μπέος, ο Γιώργος Τσακογιάννης και ο Γιάννης Κομπότης.
Ο μοναδικός κατηγορούμενος που πρέπει να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών είναι ο πρώην πρόεδρος της Ηλιούπολης, Νίκος Χάλκος, σύμφωνα με την εισαγγελέα.
Η εισαγγελέας πρότεινε για τον πρώην ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, την ενοχή του για δωροδοκία στους αγώνες Αστέρας Τρίπολης - Πανσερραϊκός και Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός Βόλου σε βαθμό πλημμελήματος. Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα ο κ. Μπέος, είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 4 ετών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ τη μέρα.
Όσον αφορά τον Γιώργο Τσακογιάννη, ο οποίος σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών και 10 μηνών, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ'εξακολούθηση καθώς και για πλημμεληματικές κατηγορίες που αφορούν εκβίαση, πρότεινε δωροδοκία και στοιχηματική απάτη στο παιχνίδι Πόντιοι Κατερίνης - Αετός Σκύδρας και για δωροδοκία στους αγώνες Ηλιούπολη - Λεβαδειακός, Εθνικός Αστέρας - Ηλιούπολη, Ηλιούπολη - Εθνικός Περαία.
Η κ. Πούλου ζήτησε επίσης την ενοχή του Γιάννη Κομπότη για δωροδοκία στον αγώνα Ηλιούπολη - Λεβαδειακός.
Αντίστοιχα, όπως αναφέρει το documentonews.gr, πρότεινε την ενοχή των Γιώργου Μπάκου και Γιώργου Μποροβήλου για δωροδοκία στα παιχνίδια Πανσερραϊκός - Αστέρας Τρίπολης και Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός Βόλου, καθώς και για απόπειρα δωροδοκίας στο Αστέρας Τρίπολης-Καβάλα, σε βαθμό πλημμελήματος. Ο πρόεδρος και ο ιδιοκτήτης του Αστέρα Τρίπολης πρωτόδικα, είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών ετών με τριετή αναστολή για δωροδοκία.
Η εισαγγελέας τάχθηκε επί της ενοχής ακόμη, των Βασίλη Καρακούλια, Βασίλη Δημόπουλου, Δημήτρη Ζαβαντία, Βασίλη Γεωρτσιάκου, Θανάση Ντότση, Μιχάλη Νικολόπουλου, Νίκου Παντελή, Γιώργο Πουλόπουλου, Στάθη Προβατίδη, Πέτρου Ρουτζιέρη, Χαράλαμπου Ταμπάση, Γιάννη Ναυρινιάδη, Παύλου Δήμου, Μάκη Σιδηρόπουλου, Μιχάλη Τζιβελέκη, Μαρία Βυθοπούλου, Γιώργου Τσεκερίδη, Γιώργου Διγώνη, Γιώργου Γαλαίου, Βασίλη Αδαμάκη.
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 13 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: