2 Νοεμβρίου 2018

Στη Μύκονο αναζητούν το κίνητρο της δολοφονίας του «Αυστραλού»

Στη Μύκονο, αναζητούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας το κίνητρο της δολοφονίας του 46χρονου «Αυστραλού» προχθές το απόγευμα έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα Βούλας. Εξετάζεται ακόμη και το απομακρυσμένο ενδεχόμενο…. παράλληλης υπογραφής συμβολαίων θανάτου που αφορούσαν τον  38χρονο που πυροβολήθηκε στην Ακτή Κονδύλη και το θύμα της δολοφονικής επίθεσης στη Βούλα.

Αφορμή γι αυτή τη διασύνδεση που ερευνάται είναι η ενασχόληση και των δύο στόχων με εταιρείες παροχής ασφάλειας σε καταστήματα της Μυκόνου. Η δολοφονία του 46χρονου ήρθε μόλις ένας 24ωρο μετά την απόπειρα εκτέλεσης του Ε.Ζ. στον Πειραιά.  

Το… κλεμμένο Rolex

Στελέχη της Ασφάλειας υποστηρίζουν πως ο «Αυστραλός» δεν έχει απασχολήσει για κάποια έκνομη ενέργεια στην Ελλάδα, ούτε και πληροφοριακά, παρά τα όσα- σύμφωνα με δημοσιεύματα- φέρεται να έχει διαπράξει στην Αυστραλία. Το μοναδικό περιστατικό στο οποίο φαίνεται να έχει απασχολήσει αστυνομικές και δικαστικές αρχές της Ελλάδας ήταν το 2011, όταν δήλωσε την κλοπή ενός χρυσού ρολογιού Rolex μεγάλης αξίας από δωμάτιο ξενοδοχείου, όπου διέμενε. Το πανάκριβο ρολόι βρέθηκε με τους υπευθύνους του ξενοδοχείου να υποβάλλουν μήνυση εναντίον του για ψευδή καταμήνυση, υπόθεση μάλιστα που θα εκδικαζόταν… 1 Νοεμβρίου του 2018!

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας που ασχολήθηκαν με την υπόθεση συνέλεξαν συνολικά έξι κάλυκες από το σημείο και διαπιστώθηκε πως οι δράστες χρησιμοποίησαν για την εκτέλεση του «συμβολαίου θανάτου» ένα πιστόλι 9mm, με τέσσερις από τις σφαίρες να βρίσκουν το θύμα στην ωμοπλάτη, στον θώρακα και στην κοιλιά. Παράλληλα εξετάζουν το σενάριο το όπλο να είχε «σιγαστήρα», ωστόσο υπάρχει μία μαρτυρία που αναφέρει πως ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Η σύζυγος του θύματος βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και δεν είναι ακόμη σε θέση να δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς σχετικά με το εάν γνώριζε κάτι παραπάνω για τις «επαφές» του συζύγου της αλλά και για το εάν της είχε μεταφέρει πως είχε δεχτεί πρόσφατα απειλές για τη ζωή του.  Σημαντικό θεωρείται και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του σπιτιού, αλλά και άλλων κατοικιών στο Πανόραμα της Βούλας, όπου φαίνεται να απεικονίζονται τουλάχιστον δύο δράστες, οι οποίοι προσέγγισαν και διέφυγαν από το σημείο της δολοφονίας με μοτοσυκλέτα. 

Ο «πόλεμος της νύχτας»

31 Οκτωβρίου
Δολοφονία Γιάννη Μακρή  Πανόραμα Βούλας
20:15  έξω από το σπίτι του, 4 σφαίρες

29 Οκτωβρίου
Απόπειρα δολοφονίας 38χρονου
21:30 Πειραιάς Ακτή Κονδύλη, 4 σφαίρες

19 Σεπτεμβρίου
Δολοφονία 33χρονης 
Κηφισιά, 15 σφαίρες, καλάσνικοφ

Η εκτέλεση του «Σαμπρέλα» Μανώλη Καραγιάννη
Τέλη Ιουνίου στο Παλαιό Φάληρο, έξω από το σπίτι του
Καλάσνικοφ, 60 κάλυκες

Η εκτέλεση του Βασίλη Γρίβα
Μάιος 2017 8:15 Γλυκά νερά έξω από το 2ο δημοτικό σχολείο στην οδό Σαλώνων

Η εκτέλεση του πρωτοπαλίκαρου «Μπούμπη»
Γιώργος Λίτσας
20 Απριλίου Άγιοι Ανάργυροι,έξω από το σπίτι του
 Η εκτέλεση του «αρχηγού» της Greek Mafia, Βασίλη Στεφανάκου
17 Ιανουαρίου 2018 Βασίλης Στεφανάκος
 Χαϊδάρι,έξω από το γραφείο του, 
Καλάσνικοφ

Οι παράπλευρες απώλειες του «πολέμου της νύχτας»

του πρώην αστυνομικού Σπύρου Παπαχρήστου στις 30 Απριλίου του 2018 έξω από μία ταβέρνα στην Παλλήνη
του Μιχάλη Γιατράκη τον Απρίλιο του 2016, όταν ο πρωταθλητής bodybuilding δέχτηκε  14 σφαίρες έξω από το σπίτι του στον Άλιμο 
η εκτέλεση του Γ.Π. τον Φεβρουάριο του 2018 λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του στο Περιστέρι
51χρονου έξω από το νεκροταφείο της Αγίας Παρασκευής το βράδυ της 10ης Σεπτεμβρίου του 2018


thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια: