2 Νοεμβρίου 2018

Παρεμβάσεις από την Π.Ε. Πιερίας στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς της

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, στο πλαίσιο συντήρησης του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς της. Με ταχύ ρυθμό εξελίσσονται εργασίες κοπής χόρτων και κλαδιών, στην 7η επαρχιακή οδό από το Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου προς το Λιτόχωρο.
Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας πραγματοποιεί στοχευμένες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, καθιστώντας  την Πιερία εύκολα προσβάσιμη, ενισχύοντας την ασφάλεια των οδηγών και  βελτιώνοντας την αισθητική εικόνα της περιοχής.
Προτεραιότητα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ο καθημερινός έλεγχος του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς της,προκειμένου να καταγράφονται ανάγκες και να πραγματοποιούνται έργα με βάση το τεχνικό πρόγραμμα, που θα διευκολύνουν τις μετακινήσεις τόσο των πολιτών όσο και των  επισκεπτών της Πιερίας.
Οι παραπάνω παρεμβάσεις εντάσσονται στο έργο «Συντήρηση οδοστρωμάτων, τεχνικών έργων, στοιχείων σήμανσης και ασφάλειας οδών ΔΤΕ ΠΕ Πιερίας  για τα έτη 2017-2018» με προϋπολογισμό μελέτης 500.000€ (με Φ.Π.Α  24%).
Πρόκειται για μια σημαντική εργολαβία που έχει σαν αντικείμενο εργασιών τη συντήρηση του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας  και συγκεκριμένα τη συντήρηση του ασφαλτοτάπητα του οδικού δικτύου από καθημερινές φθορές, τη βαφή διαβάσεων και κυκλοφοριακών κόμβων, την αποκατάσταση καλυμμάτων υφιστάμενων φρεατίων, τον καθαρισμό των παράπλευρων ερεισμάτων, τάφρων, τεχνικών (κάθετων και παράπλευρων) τόσο από βλάστηση όσο και από φερτά υλικά, τη συντήρηση-αντικατάσταση των κιγκλιδωμάτων των υφιστάμενων γεφυρών-τεχνικών, την κοπή παρόδιας βλάστησης, κλαδιών, δέντρων κ.ά..
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, μεταβαίνει και πραγματοποιεί επιτόπιους ελέγχους στις εξελισσόμενες παρεμβάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, επισημαίνοντας ότι το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας περιλαμβάνει παρεμβάσεις που καθημερινά υλοποιούνται στο πλαίσιο συντήρησης του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς της προκειμένου να διασφαλιστούν ασφαλείς και άνετες κυκλοφοριακές συνθήκες για τους πολίτες και τους επισκέπτες της Πιερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: