6 Νοεμβρίου 2018

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου


Τον Βαγγέλη Πολύζο τον εκτιμούσα ιδιαίτερα. Δεν ταυτιζόμουν βέβαια με την πολιτική του σκέψη, τον ξεχώριζα όμως πρώτα απ’ όλα για την πολιτική του καθαρότητα και τη στάση ζωής. Δεν ανήκε στην τάξη των δήθεν.
Ήταν απλός, λιτός και κατέβασε το αξίωμα  του βουλευτή στο πεζοδρόμιο με την καλή έννοια του όρου. Ήταν ένας από εμάς, κοντά σε εμάς, έβγαζε προσωπική αύρα, σ’ έκανε εύκολα φίλο, τον έκανες φίλο, έστω κι αν δεν τον ψήφιζες. Η Πιερία τον τίμησε επανειλημμένα, ο Βαγγέλης έδωσε τον καλύτερο εαυτό  του αφήνοντας παρακαταθήκη το ήθος του και την εντιμότητα του.
**
 Πάνω από 4.000 υποψήφιοι για το χρίσμα από πλευράς Ν.Δ. Απ’ αυτούς περίπου 135 νέα πρόσωπα θα κληθούν να στελεχώσουν το εθνικό ψηφοδέλτιο αλλά και ψηφοδέλτια της αυτοδιοίκησης. Συνωστισμός και στην Πιερία με έντονο άρωμα γυναίκας.
**
Ξανά επικεφαλής του Ποταμιού  ο Σταύρος  Θεοδωράκης με ποσοστό 93%. Από τα φαιδρά του ελληνικού πολιτικού συστήματος.
Ας το πάρει το ποτάμι.
**
Πολλά πρόσωπα και στους συνδυασμούς της Πιερίας για τους δήμους. Αθρόα προσέλευση εθελοντών. Περιμέναμε δυστοκία, πάμε για πλεόνασμα αφού κάθε μέρα και κάποιος ανακοινώνεται.
**
Περιμένουμε να ανακοινωθεί επίσημα και η υποψηφιότητα του Γρηγόρα Ζάννα για το δήμο Κατερίνης. Τι εκπροσωπεί; Αρχικά τους αντιμνημονιακούς. Τι κουβαλάει; Το ήθος της οικογένειας.
**
Συμπαγής η ομάδα του Σάββα Χιονίδη πλην ενός, δεν απαντάει με ακροβατισμούς στο FB αλλά με τη συνέχιση των έργων που έχει προγραμματίσει μέχρι τέλους της τρέχουσας θητείας του. Σε εξέλιξη η διαμόρφωση της Αγίας Λαύρας (ανατολική πλευρά).
**
Σε διωγμό τα ποδήλατα από τη διέλευση στους πεζόδρομους από μερίδα πολιτών. Μου θυμίζουν τους αντικαπνιστές που ενοχλούνται από το κάπνισμα ακόμη και στην ύπαιθρο. Το πλέον αθώο μέσο μετακίνησης ενοχοποιείται από υπερβάλλοντα ζήλο. Υπάρχει ανοχή και πρέπει να υπάρχει   γι’ αυτό το μεταβατικό στάδιο έως ότου γίνουν πράξη οι ποδηλατόδρομοι.
**
Κανείς βέβαια δεν ασχολείται  με τη συμπεριφορά των πεζών που αγνοούν τις διαβάσεις, τους σηματοδότες αλλά και των οδηγών που στερούν την προτεραιότητα από πεζούς. Μια καμπάνια συμμόρφωσης θα ήταν αναγκαία.
**

Δεν υπάρχουν σχόλια: