29 Νοεμβρίου 2018

Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσής του, που ελήφθη το 1977, όρισε τη σημερινή ημέρα, την 29 Νοεμβρίου, ως «Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό». Η συγκεκριμένη ημερομηνία, αναφέρεται στην περίφημη απόφαση 181 του ΟΗΕ, που ελήφθη στις 29 Νοεμβρίου του 1947, με την οποία προβλεπόταν διχοτόμηση του εδάφους της Παλαιστίνης, και δημιουργία δύο κρατών, ενός Ισραηλινού και ενός Παλαιστινιακού.
Φυσικά, αυτή η Διεθνής Ημέρα είναι, όπως έχουμε ξαναπεί, ένα ακόμα ευχολόγιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που γενικώς το συνηθίζει να προσεύχεται ευλαβικά πάνω από μία κοινωνική ή εθνική πληγή που αιμορραγεί, ελπίζοντας πως έτσι θα σταματήσει το αίμα.

Ναι μεν αυτή η περιβόητη απόφαση του ΟΗΕ προέβλεπε δύο κράτη, σήμερα όμως υπάρχει, ως γνωστόν, μόνο ένα, το Ισραηλινό, το οποίο συνεχώς επεκτείνεται εις βάρος της Παλαιστινιακής κοινότητας, στραγγαλίζοντας την. Σήμερα, 71 χρόνια μετά, το κράτος του Ισραήλ συνεχίζει να επιδεικνύει έναν χωρίς προηγούμενο ρατσισμό απέναντι στους Παλαιστινίους, στερώντας τους την αξιοπρέπεια, τη γη, την περιουσία, τον ίδιο τον αέρα που αναπνέουν, το μέλλον τους κι εντέλει τη ζωή τους.

Μετά από όλο το αίμα που έχει χυθεί, μετά από όλους τους ισραηλινούς οικισμούς που έχουν χτιστεί σε παλαιστινιακές περιοχές με τον οπλισμένο τσαμπουκά των εποίκων, μετά τους βομβαρδισμούς, μετά τα πογκρόμ και τις δολοφονίες παιδιών και το γκρέμισμα σπιτιών και το ξερίζωμα ελαιώνων, ο ΟΗΕ, υποκριτικότατα, συνεχίζει να καλεί για αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό, μέσω αυτής της σημερινής ημέρας, που το ξαναλέω, μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί να εκληφθεί.

Και βέβαια υπάρχουν αθώα θύματα και από την άλλη πλευρά, εννοώ για τους αμάχους Ισραηλινούς, και βέβαια έχουν εκραγεί παλαιστινιακές βόμβες σε καφετέριες και λεωφορεία... Όταν όμως είσαι με την πλάτη στον τοίχο, όταν υφίστασαι αυτή την εγκληματική εθνοκάθαρση για δεκαετίες, χωρίς κανείς, από την πολιτισμένη Δύση, να σε υποστηρίζει, όταν η οικογένειά σου διαμελίζεται μέσα στα ερείπια του σπιτιού σου από τις ισραηλινές βόμβες, όταν όλοι, που κόπτονται για τα ατομικά δικαιώματα, χαϊδεύουν το κράτος του Ισραήλ, εξασφαλίζοντάς του την ατιμωρησία, με πρώτες και καλύτερες τις Ηνωμένες Πολιτείες και τα δορυφορικά τους κράτη, ε, δεν έχεις και πολλές επιλογές... Δηλαδή, πώς να αντιδράσουν οι Παλαιστίνιοι απέναντι στη κρατική τρομοκρατία του Ισραήλ, πώς να υπερασπίσουν τον εαυτό τους και τις εστίες τους, όταν η περίφημη Διεθνής Κοινότητα κοιμάται μακαρίως, εκτονώνοντας την ευαισθησία της στον χλιαρό εορτασμό τη... Διεθνούς Ημέρας Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό;

Οι Παλαιστίνιοι λένε το εξής: δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη. Εάν υπήρχε δικαιοσύνη, και δεν επιβαλλόταν το δίκαιο του ισχυροτέρου, σήμερα, εβδομήντα ένα χρόνια μετά την απόφαση του ΟΗΕ, θα υπήρχε ένα κανονικό, ανεξάρτητο, αυτόνομο και κυρίαρχο Παλαιστινιακό κράτος, η Δημοκρατία της Παλαιστίνης, ας πούμε. Υπάρχει;

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: