25 Νοεμβρίου 2018

Επετειακό Λεύκωμα της Σχολής Γονέων

Η Σχολή Γονέων (Σ.Γ.) - Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, το 2019 γιορτάζει την επέτειο των 30 χρόνων από την ίδρυσή της. Με την ευκαιρία αυτή το Δ.Σ. εξέδωσε ένα ειδικό λεύκωμα, που είναι ένα πραγματικό αριστούργημα, ένα κομψοτέχνημα.

Μέσα σ’ έναν μεγάλο τόμο με 267 μεγάλες σελίδες, με χοντρό καλλιτεχνικό κάλυμμα και με χαρτί πολυτελείας εκτίθενται συμπυκνωμένα όλα τα πεπραγμένα (όλες οι εκδηλώσεις) των τριάντα χρόνων.

Στις πρώτες σελίδες παρατίθενται χαιρετισμοί του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του Επισκόπου Κίτρους Γεωργίου, της αντιπεριφερειάρχη Σοφίας Μαυρίδου, του δήμαρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, του προέδρου ΟΠΠΑΠ Θεόδωρου Παυλίδη, του προέδρου της ΔΕΥΑΚ Φώτη Δρούγκα και του τ. Υπουργού Γεωργίου Κωνσταντόπουλου.

Στο εισαγωγικό σημείωμα ο Πρόεδρος της Σ.Γ. Κων/νος Κορομπίλης κάνει σύντομη αναφορά στην ίδρυση και στον σκοπό της Σ.Γ. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι 637 διακεκριμένοι επιστήμονες εισηγήθηκαν κοινωνικά, παιδαγωγικά, οικονομικά, ιατρικά, εθνικά, ιστορικά, θεολογικά κ.λπ. επίκαιρα θέματα. Σ’ αυτόν τον επετειακό τόμο αναφέρονται χρονολογικά όλοι οι ομιλητές και τα θέματά τους. Ο τόμος εμπλουτίζεται και με 1330 φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις καθώς και με άλλα ενδιαφέροντα.

Από το 2008 η Σ.Γ. επικοινωνεί με ένα πολυπληθές κοινό, μέσω της ιστοσελίδας της. Μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί, ψηφιοποιηθεί και αναρτηθεί 386 εκδηλώσεις. Η ανταπόκριση των διαδικτυακών φίλων είναι μεγάλη. Σύμφωνα με το U-Tube–Analysis καταγράφηκαν 5.075.157 λεπτά θέασης των εκδηλώσεων σε 110 χώρες! Και αυτά μόνο τον τελευταίο χρόνο.

Στο ιστορικό της ίδρυσης της Σ.Γ. αναφέρεται ο εμπνευστής και ο δημιουργός της Δημήτριος Δημηνάς, δικηγόρος και Επιμελής Ανηλίκων ε.τ. Σ’ όλα τα χρόνια της θητείας του με τη συμπαράσταση των συνεργατών του είχε μετατρέψει το δικηγορικό του γραφείο σε κέντρο της Σ.Γ. Σ’ όλα αυτά τα χρόνια με κόπους, θυσίες και αγώνες κράτησε τη Σ.Γ. σε αξιοζήλευτο επίπεδο. Κατάφερε να φέρει ως ομιλητές σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο των γραμμάτων της χώρας μας. ΄Εδωσε πνοή στα πνευματικά δρώμενα της πόλης μας. Είχε την ευθύνη της κατάρτισης των προγραμμάτων, καθώς και την πρόσκληση και φιλοξενία των ομιλητών. Και όταν η Σ.Γ. ήταν στο απόγειο των επιτυχιών της, της καταξίωσης και αναγνώρισής της πανελλήνια, δεν «γαντζώθηκε στην καρέκλα» αλλά με χαρά την παρέδωσε στον Ανδρουλάκη, δικηγόρο, που δυστυχώς έφυγε νωρίς από τη ζωή.

Από το 2005 εκλέγεται ως πρόεδρος της Σ.Γ. ο Κωνσταντίνος Κορομπίλης, αξιωματικός ε.α. στα ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού. Σ’ όλα τα χρόνια της θητείας του ως σήμερα ανέπτυξε αξιοθαύμαστη δράση και συνεχίζει στα χνάρια των προκατόχων του. Αξιοσημείωτο είναι ότι έχει προσθέσει στις δράσεις της Σ.Γ. και τη σύγχρονη τεχνολογία, κάτι που βοηθά ώστε οι αξιόλογες ομιλίες να γίνονται κτήμα πολλών συμπατριωτών μας και από άλλες πόλεις της πατρίδας μας και του εξωτερικού.

Η Σχολή Γονέων, που επάξια ονομάστηκε «Ανοιχτό Πανεπιστήμιο», είναι ο πνεύμονας στην πνευματική ζωή της Κατερίνης. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον εμπνευστή και δημιουργό της Σ.Γ. Δημήτριο Δημηνά, στον σημερινό δραστήριο πρόεδρό της Κωνσταντίνο Κορομπίλη και σε όλους τους συμβούλους των Δ.Σ. όλων των ετών.

Θερμή ευχή μας είναι η Σ.Γ. να συνεχίζει με τον ίδιο ρυθμό και ανανεωμένο ζήλο και ενθουσιασμό το καλό και εποικοδομητικό έργο της στα χρόνια που θα ακολουθήσουν.

Η τιμή του Λευκώματος είναι 10 ευρώ. Μπορείτε να το προμηθευτείτε από το βιβλιοπωλείο ΜΑΤΙ ή τις βραδιές των εκδηλώσεων της Σ.Γ.

Γεώργιος Σ. Κανταρτζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: