2 Δεκεμβρίου 2018

Ανακοίνωση της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης για την 78η διανομή "Χωρίς Μεσάζοντες"

Φίλες και φίλοι
Η επιστολή αυτή απευθύνεται στις οικογένειες εκείνες οι οποίες σήμερα, Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018, στο πάρκινγκ των δικαστηρίων, στο πλαίσιο της 78ης διανομής “Χωρίς Μεσάζοντες”, παρέλαβαν εποχιακά φρούτα.
Η διανομή αυτή,  πέρα από την μεγάλη συμμετοχή, είχε αρκετές ιδιαιτερότητες.  Με την σωστή οργάνωση και τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες της.
Δυστυχώς όμως,  παρουσιάστηκε ένα σοβαρό πρόβλημα με  τον παραγωγό των πορτοκαλιών το οποίο το χειριστήκαμε ως εξής:  Ήδη από τα πρώτα λεπτά της διανομής διαπιστώσαμε πως  πολλές από τις συσκευασίες περιείχαν πορτοκάλια τα οποία ήταν πολύ μικρά.  Αμέσως, χωρίς δεύτερη σκέψη,  διακόψαμε τη διανομή και παρουσία περίπου 50 καταναλωτών περιγράψαμε το πρόβλημα και ανακοινώσαμε την  απόφαση της ομάδας να μην επιτρέψει στον παραγωγό να συνεχίσει την πώληση των πορτοκαλιών.
Στο σημείο αυτό παρενέβησαν  πολλοί πολίτες οι οποίοι περίμεναν στην  σειρά και πρότειναν να εκτεθούν τα πορτοκάλια μπροστά από τη γραμματεία  και οι ίδιοι να αποφασίσουν εάν θα  παραλάβουν τις παραγγελίες τους ή όχι. Και έτσι έγινε. Πολλοί από τους καταναλωτές θεώρησαν ότι τα πορτοκάλια είναι μικρά και δεν τα προμηθεύτηκαν, ενώ κάποιοι άλλοι θεώρησαν πώς η τιμή των 33 λεπτών ανά κιλό  για την ποιότητα αυτή ήταν ικανοποιητική και προχώρησαν κανονικά στην αγορά τους. Η ενημέρωση αυτή επαναλήφθηκε πολλές φορές μέχρι το τέλος της διανομής και κατά την εκτίμησή μας όλοι οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να σχηματίσουν μία εικόνα για το προϊόν το οποίο επρόκειτο να προμηθευτούν.
Λυπούμαστε πολύ αν κάποιοι από εσάς διαπίστωσαν το πρόβλημα αυτό στο σπίτι όταν άνοιξαν τις συσκευασίες των πορτοκαλιών.
Οφείλουμε όμως στο σημείο αυτό να τονίσουμε πώς τα πορτοκάλια είναι άριστης ποιότητας, ακέρωτα, ζουμερά,  γλυκά σαν μέλι και προπάντων οι χημικές τους αναλύσεις ήταν καθαρές.
Σας ζητούμε συγνώμη για το πρόβλημα αυτό το οποίο κατά την άποψή μας το χειριστήκαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και προπάντων συμβουλευτήκαμε εσάς τους ίδιους και πράξαμε αυτό το οποίο αποφασίσατε εσείς.
Σας παρακαλούμε να μην ξεχάσετε οτι ήταν η 78η διανομή  των τελευταίων 6 ετών και πως  στα χρόνια αυτά η πλειοψηφία των επιλογών μας  άφησε τους πολίτες άκρως ικανοποιημένους. Σας υποσχόμαστε πως την επόμενη φορά θα είμαστε πιο προσεκτικοί!
Φιλικά
Η συντονιστική επιτροπή
ΥΓ: Μην ξεχάσετε να βγάλετε αμέσως όλα τα φρούτα από τις πλαστικές σακούλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: