12 Δεκεμβρίου 2018

Φθηνή πολιτική στις πλάτες προσφύγων και μεταναστών

Του Σαββίδη Παναγιώτη
Δεν πρόλαβε να σκάσει το θέμα και τρέξανε υποψήφιοι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι (όλοι «ανεξάρτητοι» με την Ν.Δ) και λοιποί παρατρεχάμενοι, να κάνουν μακροσκελείς δηλώσεις και να βγουν φωτογραφίες, για να που ότι είναι ενάντια στην εγκατάσταση προσφύγων – μεταναστών στην «Ολυμπιακή ακτή».

Το θέμα δεν είναι αν εγκατασταθούν στην «Ολυμπιακή ακτή» ή αλλού. Αλλά υποψήφιοι, πολιτευτές, που ασχολούνται με τα κοινά και μιλάνε για υπευθυνότητα και ότι αυτό αποτελεί δήθεν κριτήριο για την ψήφο του λαού σε αυτούς, άγρα των ψήφων, βγήκαν γρήγορα να κάνουν δηλώσεις ενάντια στην εγκατάσταση προσφύγων –μεταναστών, ανθρώπινων ψυχών θα πω εγώ, αντί να σωπάσουν και να σκύψουν σοβαρά, χωρίς τυμπανοκρουσίες , να βρουν λύση στο θέμα αυτό.

Προφανώς δεν τους ενδιαφέρει καμιά λύση, αρέσκονται να χαϊδεύουν αυτιά συγκειμένου ακροατηρίου, ρίχνοντας νερό στο μύλο του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας.

Στην λογική να «φύγουν να πάνε άλλου», του νοιάζει η στεγνή ψηφοθηρία, ρίχνοντας στις καλένδες ένα τέτοιο ευαίσθητο θέμα.

Μέχρι εκεί φτάνει η πολυδιαφημιζόμενη «υπευθυνότητα» τους.

Ο καιροσκοπισμός εδώ χτυπάει ταβάνι, εκτός αν έχουν θέσεις αντιμετανευστικές, ξενοφοβικές. Να του πουν δημόσια, ανοιχτά, να το γράψουν στα προγράμματα τους και ως έτσι να αντιμετωπιστούν στην πολιτική μάχη, με επιχειρήματα και λόγο. Αυτό είναι το σωστό και το τίμιο.

Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να παίζει με ανθρώπινες ζωές ή να τις αξιοποιεί για να υπηρετούνται στενές πολιτικές σκοπιμότητες.

Βέβαια την πρώτη ευθύνη για το θέμα των προσφύγων – μεταναστών το χει η συγκυβέρνηση ( ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ), όχι μόνο ότι παίρνει ενεργά μέρος σε όλους τους πολεμοκάπηλους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που δημιουργούν τους πρόσφυγες και μετανάστες. Αλλά άφησε σε διάφορες ΜΚΟ να αναλάβουν την φροντίδα αυτών των ανθρώπων και σε ρόλο «τροχονόμου» η κυβέρνηση, ψάχνει ανά την Ελλάδα χώρους να «πετάξει» αυτούς τους ανθρώπους, χωρίς να υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές, εγκαταστάσεις, λειτουργικοί χώροι υποδοχής με υποτυπώδες συνθήκες ανθρώπινης διαβίωσης.

Η φθηνή πολιτική στις πλάτες προσφύγων - μεταναστών πρέπει να σταματήσει.

Η αλληλεγγύη απέναντι τους πρέπει να είναι δεδομένη και σε αυτό το πνεύμα πρέπει να αντιμετωπιστεί το όποιο ζήτημα.




Δεν υπάρχουν σχόλια: