14 Δεκεμβρίου 2018

Europa League: Σπουδαία πρόκριση για τον Ολυμπιακό, 3-1 τη Μίλαν

Τεράστια νίκη - πρόκριση πήρε ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι νίκησαν με 3-1 τη Μίλαν στο «Καραϊσκάκη» και πανηγύρισαν μια σπουδαία πρόκριση στους «32» του Europa League.
Ο Ολυμπιακός ισοβάθμησε με τη Μίλαν στους 10 βαθμούς, είχε χάσει με το ίδιο σκορ στο Μιλάνο και πήρε την πρόκριση λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων (11-6 έναντι 12-9 των ροσονέρι).
Το σκορ άνοιξε στο 60’ όταν ο Φορτούνης εκτέλεσε έξυπνα το κόρνερ, ο Ποντένσε έκανε τη σέντρα, η κεφαλιά του Βούκοβιτς κόντραρε στον Ιγκουαΐν και ο Σισέ με νέα κεφαλιά έκανε το 1-0. Δέκα λεπτά αργότερα ήρθε το δεύτερο γκολ για τον Ολυμπιακό, με το σουτ του Γκερέρο να κοντράρει στον Ζαπάτα και να καταλήγει στα δίχτυα του Ρέινα.
Η απάντηση των ροσονέρι όμως ήταν άμεση και στο 72’ ο Ζαπάτα μείωσε σε 2-1. Στο 75’ ο Γκερέρο έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 3-1, όπως και ο Ιγκουαΐν για το 2-2 στο 78’. Τελικά στο 81’ ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Τοροσίδη από τον Αμπάτε και ο Φορτούνης έκανε το 3-1.
Η Μίλαν προσπάθησε να πιέσει, στο 92’ εχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ιγκουαΐν και έτσι ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μία σπουδαία πρόκριση.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουΐ, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιλιέρμε, Καμαρά (79' Τοροσίδης), Φορτούνης, Ποντένσε (85' Μπουχαλάκης), Φετφατζίδης (69' Νάτχο), Γκερέρο.
ΜΙΛΑΝ (Τζενάρο Γκατούζο): Ρέινα, Καλάμπρια, Αμπάτε, Σαπάτα, Ροντρίγκες (85' Χαλίλοβιτς), Κεσιέ, Μπακαγιόκο, Τσαλχάνογλου, Καστιγιέχο, Κουτρόνε(78' Λασάλτ), Ιγκουαΐν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: