19 Ιανουαρίου 2019

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το συλλαλητήριο

Σε πυρετώδεις ρυθμούς κινούνται οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό στην Αθήνα μπαίνοντας στην τελική ευθεία των προετοιμασιών.
Κομβικό ρόλο στην κινητοποίηση παίζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με δεκάδες χιλιάδες χρήστες να έχουν δηλώσει ότι ενδιαφέρονται ή ότι θα συμμετάσχουν και με τους διοργανωτές να προβλέπουν σε ανακοίνωσή τους ότι θα είναι το ογκωδέστερο που έγινε ποτέ.

Όπως έγινε γνωστό, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και δήμοι της περιοχής θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που θα γίνει στην Αθήνα, ενώ στο συλλαλητήριο θα εκπροσωπηθεί και η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους.

Το συλλαλητήριο διοργανώνει η «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», η οποία είχε πραγματοποιήσει και τα δύο μεγάλα συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Όπως δηλώνει η Επιτροπή οι πολίτες φιλοδοξούν να υποχρεώσουν την κυβέρνηση Τσίπρα να αφουγκραστεί τους Έλληνες πολίτες για τη μη ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Το συλλαλητήριο είναι προγραμματισμένο για τις 2 το μεσημέρι και στην Αθήνα αναμένεται να καταφτάσουν πάνω από 3.000 πούλμαν από όλη την Ελλάδα.

Δεν θα παρευρεθεί ο Μίκης Θεοδωράκης αλλά αναμένεται να διαβαστεί μήνυμά του. Νωρίτερα, δημοσιοποιήθηκε η επιστολή του κ Θεοδωράκη προς τους βουλευτές στην οποία ζητεί δημοψήφισμα για τη συμφωνία.

Με ανακοίνωση της η «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», αναφέρει ότι δεν θα δοθεί καμία συνέντευξη προ συλλαλητηρίου κι ότι θα εκδίδονται μόνο δελτία τύπου που θα προωθούνται επίσημα από τα μέσα επικοινωνία της Επιτροπής.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: