15 Ιανουαρίου 2019

Άρωμα... Κρήτης στον Ετήσιο χορό του Συλλόγου Κρητών Πιερίας «Το Ξαθέρι»

Μια μοναδική εκδήλωση στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019 από το Σύλλογο Κρητών Πιερίας «Το Ξαθέρι» στην αίθουσα δεξιώσεων Άρια.
Καλεσμένος στον ετήσιο χορό και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου ο μοναδικός Σταυρακάκης Βασίλης, μία από τις πιο ιδιαίτερες και μελωδικές φωνές της κρητικής παραδοσιακής μουσικής! Με συνταξιδιώτες τον Στέλιο Πετράκη βιρτουόζο στη λύρα, τους δεξιοτέχνες της κρητικής μουσικής Αντώνη Σταυρακάκη και Γιώργο Σταυρακάκη, καθώς και τον Κώστα Πηλίδη έκαναν το πιο όμορφο και γούρικο ποδαρικό στις πολιτιστικές δράσεις του Ξαθεριού.
Οι καλλιτέχνες χάρισαν απλόχερα, εκτός από συναίσθημα σε κάθε νότα που τραγούδησαν , κέφι και διασκέδαση! Μας ταξίδεψαν στα πιο απάτητα μουσικά μονοπάτια της Κρήτης! Προσιτοί άνθρωποι, δίχως έπαρση, αυθεντικοί, διακριτικοί με γλυκό λόγο! Άνθρωποι δικοί μας, φώλιασαν δίχως τυμπανοκρουσίες μες στην ψυχή μας! Μας ταξίδεψαν με τον κρητικό αέρα να φυσά, τόσο όσο χρειάζεται, για να μοιραστούμε μουσικές, για ένα παρόν που πήρε από το παρελθόν και που ταξιδεύει στο μέλλον!
Η προσέλευση μελών και φίλων του συλλόγου υπήρξε αθρόα, ένθερμος και πρωτόγνωρη για τα τοπικά δεδομένα! Πλήθος κόσμου από την πόλη μας αλλά και από τους όμορους νομούς διασκέδασαν σε ένα υπέροχο και αυθεντικό κρητικό μουσικό σεργιάνι μέχρι πρωίας!

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ.Μαυρίδου Σοφία, ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Χιονίδης Σάββας, καθώς και η Αντιδήμαρχος Κατερίνης Παρθένα Μακρίδου Παρτσαλίδου.

Επίσης, μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής και υποψήφιος για το Δήμο Κατερίνης κ. Κώστας Κουκοδήμος, οι υποψήφιοι για το Δήμο Κατερίνης κ. Λιακόπουλος Αθανάσιος και κ. Νταντάμης Γεώργιος, καθώς και περιφερειακοί – δημοτικοί σύμβουλοι και πολιτευτές του τόπου. Όντας φίλοι, συμπαραστάτες και αρωγοί στο έργο μας τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς!

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε να εκφράσουμε στους εκπροσώπους και τα μέλη όλων των πολιτιστικών συλλόγων, κρητικών και μη, που παρευρέθησαν στην εκδήλωσή μας! Θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς μας των οποίων η αρωγή υπήρξε καθοριστική και πολύτιμη για την επιτυχή πραγματοποίηση της εκδήλωσής μας! Ευχαριστούμε τον Οδηγό Πιερίας για το φωτογραφικό ρεπορτάζ.

Πάντα σε χαρές να σμίγομε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: