12 Φεβρουαρίου 2019

Πέθανε ο Θεόφιλος Σεχίδης, ο μακελάρης της Θάσου

Νεκρός στο μπάνιο του ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού βρέθηκε ο Θεόφιλος Σεχίδης από συγκρατούμενούς του.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Δικαιοσύνης, πιθανή αιτία θανάτου είναι η ανακοπή καρδιάς, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα εδώ και χρόνια και λάμβανε φαρμακευτική αγωγή. Αναμένεται η ιατροδικαστική έκθεση για να επιβεβαιώσει το σενάριο.
Κατά τις ίδιες πηγές, ήταν υπέρβαρος και την ώρα του μπάνιου σήμερα το πρωί παρουσίασε δυσκολία αναπνοής. Μεταφέρθηκε αμέσως στο Νοσοκομείο Κρατουμένων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού βρισκόταν από το 2001.
Ο Σεχίδης, είχε γίνει γνωστός στο πανελλήνιο τον Αύγουστο του 1996, όταν σε ηλικία 24 ετών είχε σκοτώσει και τεμαχίσει τα μέλη της οικογένειάς του στην Θάσο, πιστεύοντας πως είχαν συνωμοτήσει με σκοπό να τον σκοτώσουν.
Δικάστηκε στις 20 Ιουνίου του 1997 και καταδικάστηκε σε πέντε φορές ισόβια, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού. Το 2016 κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης, η οποία όμως δεν έγινε δεκτή.
Ποιος ήταν ο Θεόφιλος Σεχίδης
Μάιος 1996: "Δεν μετανιώνω για τίποτε" επαναλάμβανε κατά την απολογία του στο δικαστήριο ο Θεόφιλος Σεχίδης, ο φοιτητής Νομικής, που σκότωσε πέντε συγγενείς του, τεμαχίζοντας στη συνέχεια τις σωρούς και πετώντας τις σε χωματερή.
Μέσα σε ένα διήμερο, ο Θεόφιλος Σεχίδης, που κρατείτο στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού και πέθανε στις 12 Φεβρουαρίου μέσα στο ψυχιατρείο Κορυδαλλού, σκότωσε στις 8 Αυγούστου του 1996 τους γονείς, την αδελφή, τη γιαγιά και τον θείο του, γιατί -όπως έλεγε- "δεν μου αποκάλυπταν ποια ήταν η πραγματική μου μητέρα".
Το έγκλημα δεν έγινε γνωστό αμέσως. Η καταγγελία της θείας του που έμενε μόνιμα στο Βέλγιο, ότι είχε εξαφανιστεί ο σύζυγός της οδήγησε τις αρχές στο να ερευνήσουν την υπόθεση και να καταλήξουν στην ομολογία του Σεχίδη.
"Σκότωσα τα θύματά μου αμυνόμενος. Υπήρξε οικογενειακή συνωμοσία. Μου έκαναν ψυχολογικό πόλεμο επειδή ήξερα ότι ήμουν άλλης μάνας παιδί και δε μου έλεγαν την αλήθεια" είχε πει τότε, ισχυριζόμενος ότι τα θύματα, ένα προς ένα, του είχαν επιτεθεί και εκείνος δεν μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο από να τα σκοτώσει.
Η ομολογία του Θεόφιλου Σεχίδη ολοκλήρωσε ουσιαστικά την έρευνα, αφού η αστυνομία δεν κατάφερε ποτέ να εντοπίσει τις σωρούς και των πέντε συγγενών.
Το Κακουργοδικείο Καβάλας τον καταδίκασε σε πέντε φορές ισόβια κάθειρξη, μία για κάθε θύμα. Αυτή ήταν και η μοναδική δίκη που διεξήχθη, αφού ο καταδικασθείς απέσυρε την έφεση που είχε ασκήσει κατά της απόφασης.
Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: