12 Φεβρουαρίου 2019

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Καθαρός και έντιμος ο συμπατριώτης μας Φιλήμων Δημολιός, εύπιστος όμως «εις πάσαν μυστικοπαθή διάθεσιν» αποφάσισε προ καιρού να συνταχθεί με τον Κυριάκο Βελόπουλο για να σώσουν το τρωθέν κύρος της πατρίδας και την παραπαίουσα ορθοδοξία.

**
Παιδιόθεν σχεδόν γνωστός ο Φιλήμων, ήρθε τότε να ζητήσει τη γνώμη μου και τον απέτρεψα λέγοντάς του: «Τι δουλειά έχουν τα πρόβατα με τους λύκους;». Χθες ο Φιλήμων και οι «συν αυτώ», με μια επιστολή-ανάθεμα στέλνουν στον Βελόπουλο τα χαιρετίσματα.
**
Και κάτι τρέχει στα γύφτικα θα πουν κάποιοι αναγνώστες, δεν αξίζει τον κόπο να ασχολούμαστε με τη δράση του γνωστού και μη εξαιρετέου Κυριάκου. Για μας το πρόβλημά μας είναι ο Φιλήμων και ο κάθε Φιλήμων που, ελαφρά τη καρδία, υποκύπτει στις σειρήνες του κάθε μεσσία της πολιτικής.
**
Ας δούμε τα τεκταινόμενα εν όψει των δημοτικών εκλογών. Πλήθος υποψηφίων δημοτικών συμβούλων. Δηλώσεις κλισέ σχεδόν από όλους, πατρίς - θρησκεία - οικογένεια και μια άφθονη δόση Μακεδονίας και πολύς λόγος για την ανάπτυξη (την πιο κακοποιημένη έννοια της τελευταίας δεκαετίας).
**
Οι περισσότεροι θα καταλήξουν στα αζήτητα, κάποιοι θα διαφοροποιηθούν και κάποιοι θα αλλάξουν στρατόπεδο όταν τελειώσει η παράσταση. Είδαμε άλλωστε συνοδοιπόρους να γίνονται πολέμιοι, γαλάζιους να κοκκινίζουν και αντίστροφα.
**
Βέβαια είναι και οι αυτόφωτοι που διεκδικούν το ρόλο του ηγέτη μη γνωρίζοντας τα όριά τους ή έχοντας λάθος προσανατολισμό. Ικανοί κατά τα άλλα επιλέγουν λάθος πεδίο διάκρισης, θεωρώντας την πολιτική οδό ως μονόδρομο ανέλιξης.
**
Το μήνυμα εστάλη. Δεν ξέρω αν παραλήφθηκε. Θα ξαναπροσπαθήσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: