24 Μαρτίου 2019

Δ.Τ. | Χρήστος Γιαννούλης: «Κανείς χωρίς πατρίδα όσο υπάρχει η Θεσσαλονίκη»


Τη δική του απάντηση σε όσους μιλούν για μια πόλη με έντονα συντηρητικά ανακλαστικά, έδωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ντοκουμέντο». Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κοιτάμε Μπροστά», θύμισε τα λόγια του Βυζαντινού λόγιου και αξιωματούχου της πρώιμης παλαιολόγειας περιόδου Νικηφόρου Χούμνου, ότι «κανείς δεν μένει χωρίς πατρίδα όσο υπάρχει η Θεσσαλονίκη» και συμπλήρωσε ότι «αυτή είναι η ταυτότητα την οποία διαμόρφωσε η Θεσσαλονίκη στο πέρασμα των αιώνων της ιστορίας της, η ταυτότητα της ανοιχτής, πολυπολιτισμικής πόλης, της ειρηνικής συνύπαρξης, της φιλόξενης υποδοχής και της ενσωμάτωσης των προσφύγων».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πόσο θα επηρεάσει το αποτέλεσμα της κάλπης η Συμφωνία των Πρεσπών, ο Χρήστος Γιαννούλης, είπε ότι «η αντιπολίτευση προσπαθεί να κρατήσει ψηλά το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, μιλώντας μόνο με συνθήματα και όχι επί της ουσίας, εκτιμώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Το ίδιο πράττει και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, που διεκδικώντας και αυτός, όπως πολλοί άλλοι πλέον, τον ρόλο του «μακεδονάρχη» εμφανίζεται πρόθυμος να κατεβάσει μέχρι και ταμπέλες! Επιμένω ότι θα πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε ψύχραιμα και ουσιαστικά για τη συμφωνία και εκτιμώ ότι τα αποτελέσματα αυτής της συζήτησης είναι πολύ πιθανό να επηρεάσουν το αποτέλεσμα της κάλπης του Μαΐου. Απλώς δεν θα συμβεί με τον τρόπο που θα περίμεναν κάποιοι!»δήλωσε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε ερώτηση σχετικά με τη διακοπή της παράστασης του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος πριν από λίγες ημέρες και αν θεωρεί συγκυριακά τέτοια φαινόμενα ή οι αντιδράσεις για το ονοματολογικό, με τη μορφή και την ένταση που έλαβαν, φούσκωσαν τα πανιά κάποιων ακραίων ομάδων, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κοιτάμε Μπροστά» για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας απάντησε πως «Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να συνδέσουμε τις αντιδράσεις και τις διαφωνίες μιας υγιούς ομάδας συμπολιτών μας για τη συμφωνία των Πρεσπών με τους ακραίους που ενεργούν βίαια και έξω από κάθε δημοκρατικό πλαίσιο. 

Πρόκειται για διαφορετικές περιπτώσεις και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν. Ωστόσο θα πρέπει να καταδείξουμε τη μεγάλη ευθύνη που φέρουν όσοι «αγκαλιάζουν» αυτές τις ομάδες και δικαιολογούν τέτοιες συμπεριφορές, θεωρώντας ότι έτσι πηγαίνουν με το ρεύμα και ελπίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα βρεθούν όρθιοι πάνω στο κύμα. Συμπεριφορές όπως η διακοπή μιας θεατρικής παράστασης γιατί δεν μας αρέσει το περιεχόμενό της είναι σκοταδιστικές, μας γυρίζουν αιώνες πίσω και ανήκουν στο περιθώριο. Εκεί λοιπόν πρέπει να τις τοποθετούμε – όλοι!» κατέληξε ο υποψήφιος περιφερειάρχης.

Τέλος ερωτηθείς για τη διοίκηση Τζιτζικώστα και για τη δική του υποψηφιότητα, ο Χρήστος Γιαννούλης τόνισε πως «η διοίκηση του Απόστολου Τζιτζικώστα στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας χαρακτηρίζεται από την αδράνεια και τη στασιμότητα. Εμείς επιλέξαμε στο ξεκίνημα αυτού του αγώνα να χαρτογραφήσουμε την κατάσταση των έργων σε όλους τους θεματικούς τομείς, σε ολόκληρη την περιφέρεια. Με δημόσιες παρεμβάσεις μας αναδείξαμε τις μεγάλες υστερήσεις, με ευθύνη της περιφέρειας, σε κρίσιμους τομείς, όπως η καταπολέμηση της φτώχειας και η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: