16 Μαρτίου 2019

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ υποδέχεται τις προτάσεις των δημοτών: Για την Εκκίνηση η διαβούλευση δεν είναι «σύνθημα», είναι δέσμευση!

Με ιδιαίτερη ανταπόκριση από τους δημότες, σχόλια, παρατηρήσεις, προτάσεις συνεχίζεται η διαβούλευση της δημοτικής παράταξης «ΕΚΚΙΝΗΣΗ» του Κώστα Κουκοδήμου. Δεκάδες δημότες συμμετέχουν και στέλνουν τις προτάσεις τους αναδεικνύοντας και σοβαρά προβλήματα της καθημερινότητας.

Οι προτάσεις της ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ που μπήκαν σε διαβούλευση ήδη αφορούν τους κεντρικούς άξονες του προγράμματος όπως αθλητισμός, εθελοντισμός, πρόνοια, αλληλεγγύη, έξυπνες εφαρμογές στην εξυπηρέτηση του δημότη, τουρισμός, περιβάλλον, πολιτισμός, αναπλάσεις κ.α.
Προτάσεις που «τρέχουν» σε διαβούλευση:
Ο δήμος μας μπαίνει στην εποχή των νέων τεχνολογιών, έξυπνων εφαρμογών και ηλεκτρονικής εξυπηρέτηση του πολίτη, στα πρότυπα δήμων της Ελληνικής περιφέρειας που ήδη πρωτοπορούν στις καλές πρακτικές σε εφαρμογές e-εξυπηρέτησης των δημοτών τους εδώ και χρόνια. 
Η ανάπτυξη των συστημάτων παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών που άμεσα θα εγκαταστήσει και θα λειτουργήσει ο Δήμος μας, μεταξύ των άλλων ενδεικτικά θα περιλαμβάνει:
• Ηλεκτρονικές αιτήσεις και ηλεκτρονική διακίνηση των εγγράφων για θέματα των δημοτών με πρόβλεψη συστήματος παρακολούθησης από τους ενδιαφερόμενους για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται το αίτημα και την καθημερινή εξέλιξή του.
• Ηλεκτρονική αποστολή εγγράφων-απαντήσεων προς τους πολίτες.
• Καθολική εφαρμογή των ηλεκτρονικών πληρωμών από και προς τον Δήμο καθώς και προς τις Δημοτικές Επιχειρήσεις.
• Τοποθέτηση σε κεντρικά σημεία της πόλης, ηλεκτρονικού εξοπλισμού άμεσης έκδοσης πιστοποιητικών, βεβαιώσεων και άλλων εγγράφων που ο νόμος επιτρέπει, 24ωρης λειτουργίας. 
• Ανοιχτή τηλεφωνική Γραµµή Δηµότη για την επίλυση των μικρών καθημερινών προβλημάτων. 
• Πλατφόρμα ηλεκτρονικής διαβούλευσης αμφίδρομης πληροφόρησης όπου θα κατατίθενται οι απόψεις των πολιτών για θέματα όπου αφορούν τον Δήμο μας και ο Δήμος με τις υπηρεσίες του θα απαντά σε ορισμένο χρονικό διάστημα.
• Διευκόλυνση του Δημότη, στις υπηρεσίες του Δήμου, με την κατάργηση περιττών εγγράφων για τη διεκπεραίωση εργασιών στις υπηρεσίες του Δήμου.
• Εργοστάσιο εμποτισμού του ΟΣΕ. Άμεσα θα προκηρύξουμε διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών με στόχο την συγκρότηση πρότασης για την καλύτερη αξιοποίηση του χώρου. Ολιστική αξιοποίησή με τη δημιουργία ενός μουσείου Βιομηχανικής Ιστορίας, τη δημιουργία ενός χώρου Πολιτισμού, Εκθέσεων, χώρου αναψυχής με διατήρηση όλων των μουσειακών στοιχείων του παλιού εργοστασίου. Ανάπτυξη του ανατολικού τομέα της περιοχής με ένα έργο τεράστιας κοινωνικής, αρχιτεκτονικής και ιστορικής υπεραξίας. Θα αποτελέσει ένα τεράστιο πολιτιστικό σημείο αναφοράς της πόλης μας, με ποδηλατόδρομο, με δίκτυο πεζοδρόμων, με skate park, με χώρο για street art καλλιτέχνες. Μια μικρή τεχνόπολη του δήμου Κατερίνης.
• Δημόσιος αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ολιστική παρέμβαση στην υπόγεια διάβαση της Λ. Ιασωνίδη καθώς και στους γύρω χώρους, από το νέο Γυμναστήριο έως και το κτίριο του ΟΣΕ στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Κατερίνης, που αποτελεί τον βασικό οδικό άξονα ο οποίος οδηγεί στην Παραλία και στην Ολυμπιακή Ακτή. Υποδομή για πρόσβαση.
• Θέλουμε τo δημοτικό πάρκο της Κατερίνης να έχει ζωή όλο το χρόνο. Προτείνουμε τη μετατροπή του σε βοτανικό κήπο, σε ένα πάρκο όλων των εποχών με διοργάνωση θεματικών πολιτιστικών καλλιτεχνικών δράσεων και υπαίθριων εκθέσεων, ανά εποχή. Προτείνουμε επίσης την πεζοδρόμηση της οδού Νοσοκομείου από την οδό Μπίνου έως και την 7ης Μεραρχίας και σύνδεση με τις εγκαταστάσεις του παλιού Νοσοκομείου, σε συνεργασία με τη διοίκηση του Νοσοκομείου. 
• Προτείνουμε στα ανοιχτά αμφιθέατρα στην περιφέρεια, Ανοιχτό Αμφιθέατρο Κορινού, Κ.Αγιάννη, Παλαιού Κεραμιδίου, να παρουσιάζονται Θεματικά μουσικά Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και διάφορες Μουσικές εκδηλώσεις, εκδηλώσεις ερασιτεχνικού Θεάτρου, Φεστιβάλ Παιδικού Θεάτρου και θεάτρου Σκιών-, Φεστιβάλ με Λαϊκές Μπάντες κ.λ.π. 
• Προτείνουμε την εφαρμογή του Συστήματος Οικίσκων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χωριό. Το “Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης” θα ξεκινήσει με την τοποθέτηση 5 Οικίσκων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης συμβολικά στην Πλατεία Δημοκρατίας, στην Πλατεία Δημαρχείου, στον κεντρικό πεζόδρομο της Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο Δημοτικό Πάρκο Κατερίνης και στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης και θα αφορά στην ανακύκλωση συσκευασιών. Η καινοτομία και η μοναδικότητα του Προγράμματος είναι η εφαρμογή της «Διαλογής στην Πηγή», με παράλληλη παροχή σημαντικού ανταποδοτικού αντιτίμου, που ανέρχεται σε 0,03 ευρώ ανά κάθε μία μεταλλική, πλαστική ή γυάλινη συσκευασία δηλαδή 1 ευρώ ανά 33 συσκευασίες.
Το συνολικό ανταποδοτικό αντίτιμο θα χρησιμοποιείται για την ενίσχυση των κοινωνικών δράσεων του Δήμου Κατερίνης και των συλλόγων, φορέων. 
Προτείνουμε: 
• Τη Δημιουργία αθλητικών «πάρκων τσέπης» σε κοινόχρηστους χώρους σε όλες τις κοινότητες αυτόνομα στη μεμονωμένη χρήση από τους δημότες, με εναλλακτικές μορφές άθλησης τοποθέτηση υπαίθριων οργάνων γυμναστικής. 
• Τα περιφερειακά γήπεδα σε όλους τους οικισμούς και τις κοινότητες σε συνεργασία με τους τοπικούς αθλητικούς συλλόγους να λειτουργήσουν ως σημεία επιπλέον αθλητικών δραστηριοτήτων ατομικών ή ομαδικών με τον αντίστοιχο εξοπλισμό. 
• Αρχιτεκτονική παρέμβαση στα υφιστάμενα κτίρια της πόλης, ώστε να αποκτήσει χρώμα και ταυτότητα το κέντρο της Κατερίνης. Οι παρεμβάσεις θα γίνουν ύστερα από διαβούλευση του δήμου με τους ιδιοκτήτες των κτιρίων, με βάση μελέτη που θα εκπονήσει ο δήμος. Η ένταξη των αλλαγών αυτών σε ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης παρέχει εγγυήσεις υλοποίησης τους.
• Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας και κοίτη ποταμού Πέλεκα σημεία αναφοράς για την πόλη της Κατερίνης. Προτείνουμε ήπιες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις για την πρόσβαση και την ανάδειξη τους. Τοποθετούμε υπαίθρια όργανα γυμναστικής προκειμένου να μετατραπούν σε χώρους άθλησης, αναψυχής και περιπάτου. Το Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας είναι ο φυσικός μας πλούτος. Του δίνουμε πνοή, το αναβαθμίζουμε, το μετατρέπουμε σε σημείο συνάντησης και αναψυχής για όλους τους δημότες. 
• Η τοπική λαϊκή αγορά προϊόντων πρέπει να αναβαθμιστεί. Προτείνουμε την κατασκευή σύγχρονου μόνιμου στεγασμένου χώρου που θα πληροί όλες τις προδιαγραφές και θα παρέχει ασφάλεια και συνθήκες υγιεινής για τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες.
• Προτείνουμε τη δημιουργία ανοιχτών φυλασσόμενων χώρων στάθμευσης στις εισόδους της πόλης για τη στάθμευση των οχημάτων, τουριστικών λεωφορείων κ.α. Ταυτόχρονη μεταφορά των επιβατών από τους χώρους στάθμευσης στο κέντρο, με φιλικά προς το περιβάλλον, μέσα μεταφοράς, πχ. ποδήλατα ή mini bus.
*Ο σύνδεσμος για να καταθέσετε τις προτάσεις σας είναι στην ιστοσελίδα https://koukodimos.gr/ 
στην ενότητα «Θέλουμε τη γνώμη σου» https://koukodimos.gr/protaseis/

Δεν υπάρχουν σχόλια: